Почина Мирей Дарк - звезда на френското кино и една от жените до Ален Делон

Почина Мирей Дарк - звезда на френското кино и една от жените до Ален Делон
Снимка: netinfo

Известната френска актриса Мирей Дарк почина на 79-годишна възраст. През 60-те и 70-те години на миналия век емблематичната актриса се снима в петдесет игрални филма, 13 от които са режисирани от Жорж Лотнер.

Освен актриса, Мирей Дарк е сценарист, режисьор и фотомодел. През 2005 година става дама на Почетния легион на Франция.

Мирей Дарк е родена на 15 май 1938 в Тулон. Баща ѝ е градинар, а майка ѝ е продавачка в магазин за хранителни стоки. Завършва Консерваторията по драматични изкуства в родния си град, след което през 1959 г. се премества да живее в Париж в преследване на актьорска кариера.

През 1968 среща Ален Делон и двамата остават заедно 15 години. През 1980 претърпява автомобилна катастрофа, след което е обездвижена за три месеца заради фрактура на гръбнака, правят й и операция на сърцето. Малко след това през 1982 Мирей Дарк и Ален Делон се разделят.

В началото Дарк работи като модел, а след това получава малки роли. Дебютира в телевизията през 1960. През 2003 Дарк и Делон се снимат в телевизионния сериал „Франк Рива“, а през 2005 и 2006 г. играят заедно на театралната сцена.

През 1972 Мирей Дарк се снима във „Високият рус мъж с черната обувка”, през 1974 излизат „Ледена гръд” и „Завръщането на високия рус мъж”, през 1977 – „Смъртта на един негодник”, през 1981 „За кожата на едно ченге”. 

Снимка: netinfo

Снимка: netinfo

Снимка: netinfo

Снимка: netinfo

Снимка: netinfo

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти