Почетна докторска степен за Барбара Стрейзанд

Барбара Стрейзанд на сцената по време на церемонията за раздаването на тазгодишните отличия "Оскар", Лос Анджелис, 24 февруари 2013 г.
Снимка: Getty/Guliver

Актрисата и певица Барбара Стрейзанд (71 г.) ще получи почетна докторска степен по философия от Еврейския университет в Йерусалим.

Тя ще бъде удостоена с тази чест при посещението си в Обетованата земя идния месец. Там Стрейзанд, чиито родители са от еврейски произход, ще изнесе концерт за първи път в своята кариера. Наградата е признание за нейната работа в защита на човешките права и посвещението й на Израел и на еврейския народ.

Проф. Менахем Бен-Сасон, ректор на Еврейския университет, заяви, че е изключително горд от честта, която ще й бъде оказана. "Нейният съвършен талант се съчетава със страстната й тревога за равенството и възможностите за хората независимо от техния пол и произход. Също така е важно да отбележа, че нейната любов към Израел и еврейския й корен се отразяват в толкова много аспекти от нейния живот и кариера", заяви той.

През 1984 г. Барбара Стрейзанд открива сграда за обучение на иврит в кампуса Маунт Скопъс на университета, която посвещава на покойния си баща Емануел. През 1983 г. тя участва във филма "Йентъл", в който играе млада жена, обличаща се като мъж, за да изучава Талмуда, подробната писана версия на еврейския устен закон.

Певицата ще получи докторската си степен на церемония на 17 юни, след което ще пее за 90-я рожден ден на президента Шимон Перес и ще изнесе два концерта в Тел Авив.

Звездата вече има почетна докторска степен по изкуства и хуманитарни науки от университета "Брандейс" в Масачузетс. Тя е една от малкото популярни личности, които са печелили "Оскар", "Златен глобус", "Еми", "Грами" и "Тони".

Нека се насладим на феноменалния глас на тази талантлива дама.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти