Освиркаха Кейт и Уилям на посещение в САЩ след расистки скандал в Бъкингам

Принцът и принцесата на Уелс пристигнаха на тридневно посещение в САЩ, но се сблъскаха с неприятен момент.

След като по-рано в сряда двойката кацна в Бостън, Масачузетс, и посети кметството, вечерта беше запазена за мач от Националната баскетболна лига в спортната арена „ТД Гардън“. Там Кейт Мидълтън и принц Уилям наблюдаваха играта между Бостън Селтикс и Маями Хийт.

Влизайки в залата обаче, бъдещият крал и кралица бяха посрещнати с освирквания, предава британското издание Express.

Според изданието принц Уилям е бил забелязан да хвърля неудобен поглед към големия екран, на който лицата на двойката биват показани на публиката. Заедно с освиркванията се чуват силни възгласи „САЩ!“ преди двойката да се усмихне и помаха на присъстващите.

Изглежда, че ситуацията не успява да помрачи настроението на двойката през останалото време от вечерта. Седейки до новоизбрания губернатор на Масачузетс Маура Хийли и кмета на Бостън Мишел Ву, Кейт и Уилям видимо се наслаждават на баскетболния мач и позират за селфи с Ву. Вижте снимки в галерията тук:

Първи ден от посещението на Кейт Мидълтън и Уилям в САЩ

Реакцията в залата идва насред расистки скандал в Бъкингамския дворец. Висш член на екипа на крал Чарлз Трети подаде оставка след обвинения в расизъм от гост, който във вторник присъства на кралски прием, свързан с борба срещу насилието върху жени.

83-годината Лейди Сюзън Хъси, кръстница на Уилям и дългогодишна придворна дама на покойната Елизабет Втора, се извини и напусна позицията си, след като многократно е питала Нгози Фулани, чернокожа ръководителка на британска благотворителна организация, откъде „наистина“ е. Описвайки разговора в Twitter, родената във Великобритания активистка Фулани твърди, че са ѝ задавани въпроси като „каква националност си?“, „откъде наистина идваш?“, „откъде идват вашите хора?“ и „от коя част на Африка си?“.

Бъкингамският дворец съобщи в изявление, че въпросният член на екипа е подал оставка и се е извинил след направените „неприемливи коментари, за които дълбоко съжалява“, разказват от People.

В изявление в сряда говорител на принца и принцесата на Уелс сподели: „Бях наистина разочарован да чуя за преживяването на госта. Расизмът няма място в нашето общество. Тези коментари са били неприемливи и е правилно човекът да се оттегли мигновенно.“

Говорителят на принца и принцесата на Уелс добави, че Уилям, който се е намирал в самолета, когато новината за инцидента се разпространява, е бил наясно със ситуацията и подкрепя действията, предприети срещу служителя.

30 кралски скандала, които разтърсиха монархията

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти