Осиновен или откраднат е синът на Анджелина Джоли, Мадокс?

джоли мадокс
Снимка: Getty

Бивш хуманитарен работник, който е помогнал на Анджелина Джоли да осинови сина си Мадокс, твърди, че не може да бъде „100% сигурен“, че той е бил сирак преди осиновяването.


Сарат Мунх, който ръководи неправителствена организация в Камбоджа, става близък приятел на холивудската звезда по време на посещенията ѝ в страната, откъдето е осиновен Мадокс съобщават от Daily Mail.
Той също така изиграва важна роля в процеса на осиновяване, като подписва правни документи, които декларират, че е истинският баща на Мадокс, какъвто не е, за да помогне за по-бързото му одобрение от камбоджанските съдилища. Няма предположения, че Джоли е знаела за това.

джоли мадокс
Снимка: Getty


В ексклузивно интервю г-н Мунх споделя пред Daily Mail

„Не съм 100% сигурен, че Мадокс е бил сирак, въпреки че е дошъл от сиропиталище. Възможно е поне единият от родителите да е бил жив по време на осиновяването му. Аз никога не съм задавал тези тежки въпроси, никой не ги е задавал.“

„Това се случваше често в Камбоджа. Имаше много бебета, които бяха оставени в сиропиталища или продадени от родителите си, защото не можеха да си позволят да се грижат за тях.“

Споделено от Анджелина Джоли за списание ELLE: на какво учи децата си и кои са „злите жени“


По онова време Кек Галибру, ръководител на агенцията за защита на човешките права „Ликадо“, която разследва осиновяването, казва „Сигурен съм, че това дете не е било истинско сираче и не е било изоставено“

Джоли обаче заявява, че е положила много усилия, за да провери дали Мадокс няма живи родители и е сигурна, че той е бил сирак преди да го осинови.

„Никога не бих лишила една майка от нейното дете. Не мога да си представя колко ужасно би било това.“

Признанията на г-н Мунх идват в момент, когато протича заснемането на документален филм „Откраднатите деца“ на режисьора Елизабет Джейкъбс. Филмът ще проучи дали бебетата, попаднали в сиропиталища в Камбоджа са били откраднати от семействата им и дадени за осиновяване.


Родителите на Елизабет са използвали услугите на агента по осиновяване Лорин Галиндо - същата жена, с която Джоли се свързва за осиновяването на Мадокс през 2002 г.
По това време Галиндо и сестра ѝ Лин Девин управляват агенция за осиновяване, наречена „Seattle International Adoptions“/ „Интернационално осиновяване Сиатъл“, и малко след осиновяването на Мадокс срещу тях са повдигнати обвинения.
На Девин е наложена глоба от 150 000 долара за фалшифициране на документи с цел получаване на американски визи за „сираци“, а Галиндо е осъдена на 18 месеца затвор през 2004 г. за същото престъпление и пране на пари.

мадокс джоли пит
Снимка: Getty


Когато скандалът беше разкрит, правителството на САЩ и няколко други държави спряха осиновяванията от Камбоджа. Джоли тогава заяви, че не е знаела нищо за незаконната търговия. 

Към момента все още няма доказателства, че Мадокс не е бил сирак преди осиновяването му.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти