Осиновен или откраднат е синът на Анджелина Джоли, Мадокс?

Бивш хуманитарен работник, който е помогнал на Анджелина Джоли да осинови сина си Мадокс, твърди, че не може да бъде „100% сигурен“, че той е бил сирак преди осиновяването.

Сарат Мунх, който ръководи неправителствена организация в Камбоджа, става близък приятел на холивудската звезда по време на посещенията ѝ в страната, откъдето е осиновен Мадокс, разказва Daily Mail.

джоли мадокс
Снимка: Getty

Той също така изиграва важна роля в процеса на осиновяване, като подписва правни документи, които декларират, че е истинският баща на Мадокс, какъвто не е, за да помогне за по-бързото му одобрение от камбоджанските съдилища. Няма предположения, че Джоли е знаела за това.

В ексклузивно интервю г-н Мунх споделя пред Daily Mail:

„Не съм 100% сигурен, че Мадокс е бил сирак, въпреки че е дошъл от сиропиталище. Възможно е поне единият от родителите да е бил жив по време на осиновяването му. Аз никога не съм задавал тези тежки въпроси, никой не ги е задавал.“

„Това се случваше често в Камбоджа. Имаше много бебета, които бяха оставени в сиропиталища или продадени от родителите си, защото не можеха да си позволят да се грижат за тях.“

Анджелина Джоли с петте си деца на премиерата на „Вечните“

По онова време Кек Галибру, ръководител на агенцията за защита на човешките права „Ликадо“, която разследва осиновяването, казва: „Сигурен съм, че това дете не е било истинско сираче и не е било изоставено.“

Джоли обаче заявява, че е положила много усилия, за да провери дали Мадокс няма живи родители и е сигурна, че той е бил сирак преди да го осинови.

„Никога не бих лишила една майка от нейното дете. Не мога да си представя колко ужасно би било това.“

Признанията на г-н Мунх идват в момент, когато протича заснемането на документален филм „Откраднатите деца“ на режисьора Елизабет Джейкъбс. Филмът проучва дали бебетата, попаднали в сиропиталища в Камбоджа, са били откраднати от семействата им и дадени за осиновяване.

Родителите на Елизабет са използвали услугите на агента по осиновяване Лорин Галиндо - същата жена, с която Джоли се свързва за осиновяването на Мадокс през 2002 г.

По това време Галиндо и сестра ѝ Лин Девин управляват агенция за осиновяване, наречена „Seattle International Adoptions“/„Международно осиновяване Сиатъл“, и малко след осиновяването на Мадокс срещу тях са повдигнати обвинения.

На Девин е наложена глоба от 150 000 долара за фалшифициране на документи с цел получаване на американски визи за „сираци“, а Галиндо е осъдена на 18 месеца затвор през 2004 г. за същото престъпление, както и пране на пари.

мадокс джоли пит
Снимка: Getty

Когато скандалът беше разкрит, правителството на САЩ и няколко други държави спират осиновяванията от Камбоджа. Джоли тогава заявява, че не е знаела нищо за незаконната търговия.

Към момента все още няма доказателства, че Мадокс не е бил сирак преди осиновяването си.

През август 2022 г. Мадокс навърши 21 години и вече е пълнолетен според законите в САЩ. Той посещава Йонсейския университет в Южна Корея от 2019 г. насам.

Анджелина Джоли и децата ѝ в Лондон

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти