Още едно кралско бебе – принц Оскар

Принцеса Виктория, принц Даниел и дъщеря им принцеса Естел
Снимка: Getty/Images

Новото попълнение в шведското кралско семейство - новороденият син на принцеса Виктория и принц Даниел, ще се казва Оскар, съобщи шведският крал Карл XVI Густав. 

"Принцът ще се казва Оскар", заяви кралят по време на извънреден съвет в кралския дворец в Стокхолм, предаван на живо от шведското обществено радио.

Младият принц ще бъде херцог на Сконе на името на южната шведска провинция.

Малкият Оскар е второ дете на Виктория и Даниел и трети по ред наследник на короната. Той също така носи титлата дук на Скане - най-южният шведски регион. 

Оскар се роди в сряда вечерта в болница в Стокхолм и тежи 3,6 кг. Според принц Даниел, който присъства по време на раждането, бебето и неговата майка се чувстват добре. 

Бебето вече си е вкъщи със своите родители и сестричката си, малката 4-годишна принцеса Естел.

Крал Карл XVI Густав все още не е видял малкия принц Оскар, тъй като кара лек грип. "Това ще стане по-късно през деня отдалече, може би през цепката на вратата", пошегува се монархът.

В момента крал Карл XVI Густав и неговата съпруга кралица Силвия имат четири внуци, като пето се очаква да се роди през април.

Принцеса Виктория, която е на 38 години, се омъжи за Даниел - бивш треньор, през 2010 г. Когато тя наследи трона, ще бъде първата кралица от династията Бернадот, която управлява Швеция от два века. Принц Оскар Карл Улоф е трети по линия на наследяване на трона след майка си и по-голямата му сестра принцеса Естел.
 

През последните години кралското семейство се радва на възобновена популярност, която от части се дължи на факта, че децата на монарха се венчаха за хора без благороднически титли.

Прочетете още:

8-те тайни за красота на кралските особи

Кръщаването на принцеса Шарлот Елизабет Даяна

Съкровището на кралицата

Дискретният чар на буржоазията

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти