Очаква ни чудесно лято с много звезди бебета на хоризонта!

Очаква ни чудесно лято с много звезди бебета на хоризонта!
Снимка: netinfo

Появата на бял свят на близнаците на Джордж и Амал Клуни предизвика медийна лудост.

Папараци налетяха лондонската болница, където се родиха звездните бебета, с надеждата да запечатат първата им снимка, а сайтовете за знаменитости се впуснаха в надпревара за грабващи заглавия от типа "Десет причини, поради които Джордж Клуни ще бъде страхотен баща".

Въпреки цялата суматоха, съпътстваща раждането на Ела и Александър Клуни, тя може да е само прелюдия към очертаващия се хит на това лято - звездното майчинство.

Всеки момент се очаква на бял свят да се появят и близнаците на суперзвездата Бионсе. Така майчинството се очертава да се превърне в най-интригуващата звездна история на годината, въпреки поразителния контраст в стила на двете известни жени.

35-годишната Бионсе очарова феновете, демонстрирайки бременното си коремче на снимки в "Инстаграм" и на сцената.

Докато 39-годишната Амал Клуни даде ясно да се разбере, че предпочита наблюдателите да се съсредоточат върху работата ѝ, вместо върху бременността.

Поведението на Бионсе пък контрастира с това преди години, когато беше бременна с Блу Айви. Тогава певицата беше снимана толкова рядко, че плъзнаха конспиративни теории за мнима бременност.

Този път Бионсе оповести, че ще става майка една година след като се появи албумът ѝ Lemonade, за който се говореше, че е ответна реакция на публикациите за изневяра на съпруга ѝ - рапърът и продуцент Джей Зи.

 

😁🇺🇸

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

"Какъв по-добър начин да съобщиш на света, че със съпруга ти сте заедно, от това да кажеш "Хей, бременна съм". И за "капак" - с близнаци", отбеляза тогава канадски университетски преподавател.

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Амал Клуни - видна адвокатка и защитничка на човешките права, от своя страна избягва публичността, която неизменно съпътства съпругата на холивудска знаменитост, при това не коя да е, а Джордж Клуни - вечният ерген, заявил навремето, че не желае деца.

Като се изключи обичайният интерес към личния живот на публичните личности, засиленото внимание към двата чифта звездни близнаци отразява и често противоречивите нагласи към съвременното майчинство.

Бионсе: бременна и прекрасна

Бременността на знаменитостите се превърна в сериозен бизнес, след като през 1991 г. холивудската актриса Деми Мур гордо позира гола в седмия месец за сп. "Венити феър". Преди повече от 25 години майчинството все още беше "нож с две остриета" заради схващанията и очакванията какво трябва и какво не трябва да правят жените.

През 2016 г. снимката на Деми Мур беше включена в класацията "100 фотографии: Най-влиятелните изображения на всички времена". Фотосът беше описан като показателен за това, че майчинството прави жените едновременно самоуверени и сексапилни, както и като променящ нагласата към това събитие от лично в обществено.

Амал и Джордж Клуни са вече щастливи родители на близнаци

Примерът ѝ беше повторен тази година от още една звездна майка - изпълнителката Сиара.

Тя засне фотосесия за сп. "Харпърс базар" в напреднала бременност и в оскъдно облекло.Бременностите на Амал Клуни и Бионсе насочват общественото внимание и към тенденцията за по-късно майчинство. Статистически данни за САЩ показват, че процентът на жените, родини на възраст между 30 и 44 г., през 2015 г. е бил най-високият от началото на 60-те години на миналия век.

Обект на общественото внимание са не само звездните родители и техните деца, но и знаменитостите без такива. Сред тях е холивудската звезда Дженифър Анистън, която миналата година написа отворено писмо в отговор на безкрайните спекулации дали е, не е или някога изобщо ще бъде бременна.

Дженифър Анистън: Не съм тъжна бездетна жена!

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти