Обвинителката на Уайнстийн се оказа обвиняема за сексуално насилие над тийнейджър

Азия Ардженто
Снимка: Getty/Guliver

Италианската актриса Азия Ардженто беше първата, надигнала глас срещу мастития продуцент Харви Уайнстийн.

Тя първа разкри за отвратителното му поведение спрямо жените, за сексуалния тормоз, за искането на сексуални услуги срещу роли и т.н.

После десетки актриси също публично разказаха за своите нелицеприятни срещи с продуцента.

В крайна сметка той уволнен от всички позициите, които заемаше и в момента е подсъдим за изнасилване.

Оказва се обаче, че в Холивуд май никой не е невинен.

Същата Азия беше обвинена, че е платила за мълчанието на мъж, който я е обвинил в сексуално посегателство срещу него, когато е бил на 17 години.

Азия Ардженто
Снимка: Getty/Guliver

Сумата в размер на 380 000 долара е заплатена на актьора и рок музикант Джими Бенет, който твърди, че Ардженто го е атакувала сексуално в хотелска стая в Калифорния през 2013 г., съобщава вестник Таймс, като се позовава на документи, изпратени в редакцията от неоповестен източник.

Бенет е бил на възраст два месеца след 17-ия си рожден ден по време на предполагаемата среща, докато Ардженто е била на 37 години.

Вестникът заяви, че многократно е опитал без успех да получи коментар по въпроса от Ардженто и нейните агенти.

Условията на сделката, включващи график на плащанията, са били финализирани през април тази година, според документите, които Таймс цитира.

Азия Ардженто
Снимка: Getty/Guliver

Сред получените документи е и селфи на двойката, лежаща в леглото на 9 май 2013 г., която Бенет е трябвало да предаде на Ардженто заедно със своите авторски права по силата на споразумението.

Таймс цитира трима души, запознати със случая, които твърдят, че документите са автентични. Двойката има съвместно участие във филма "The Heart Is Deceitful Above All Things", в който Ардженто играе притисната от неприятности майка на Бенет.

Адвокатът на Ардженто Кари Голдбърг описва случката с парите като "помощ за г-н Бенет", отбелязвайки, че на актрисата се налага да се споразумява с хора", които се възползват както от силните й страни, така и от слабостите й".

Адвокатите на Бенет са характеризирали хотелската среща като "сексуално увреждаща", която травмирала тогавашното дете актьор, заплашвайки психичното му здраве и доходи. Първоначално поисканото обезщетение е било в размер на 3.5 млн. долара за "умишлено причиняване на емоционално увреждане, пропуснати доходи, нападение и похищение", твърди вестникът.

Азия Ардженто
Снимка: Getty/Guliver

Ардженто стана мощен глас на движението #MeToo, след като обвини Уейнстейн, че я е изнасилил, когато е била на 21 години, в хотелската си стая през 1997 г. по време на филмовия фестивал в Кан.

Делото на Бенет стартира месец след като обвиненията на Ардженто срещу Уейнстейн станаха публично достояние, съобщи Таймс, като добави, че според адвокатът на младия мъж, клиентът му си е припомнил срещата в хотела, след като е видял, че Ардженто е жертва на сексуално насилие.

Ардженто държа емоционална реч на тазгодишния фестивал в Кан, като каза на публиката: "Нещата се промениха. Няма да ви позволим да се измъкнете".

Нейният приятел, починалият неотдавна водещ на кулинарно телевизионно предаване Антъни Бордейн, също беше водеща фигура в движението, заклеймявайки сексуално неправомерното поведение на силните в развлекателната индустрия и извън нея.

Азия Ардженто
Снимка: Getty/Guliver

Остава да се замислим дали всички ние не се възхищаваме всъщност на нискоморални хора, готови в името на уж висша цел, каквато е седмото изкуство, да достигат до най-низките човешки дебри.

приложение апп
Снимка: Edna.bg

приложение апп
Снимка: Edna.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти