Обявиха смъртта на кралица Елизабет по погрешка

Желанието да бъдеш първи в съобщаването на новина изиграва шега на не една или две медии. Такъв е случаят с уебсайта Hollywood Unlocked и създателят му Джейсън Лий, който разпространи грешна информация, че кралица Елизабет Втора, в момента боледуваща от Covid-19, е починала.

„Новината“ Лий научил „директно“ от гост по време на сватбата на Едуард Енинфул – главен редактор на британския Vogue. Според Лий въпросният присъстващ на празненството във вторник е получил телефонно обаждане, реагирайки „емоционално пред няколко души и тези няколко души са били информирани за случилото се“.

10 неща, които предстоят във Великобритания, след смъртта на кралица Елизабет

От BuzzFeed News потвърждават, че кралицата е разговаряла с премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън по телефона в сряда, но въпреки това главният изпълнителен директор на Hollywood Unlocked, известен с отразяване на чернокожи знаменитости, е бил сигурен, че разпространява новината преди всеки друг на планетата, заобикалайки внимателно планираните планове на Бъкингамския дворец за обявяването на смъртта на монарха.

Източник на BuzzFeed от Обединеното кралство предполага, че недоразумението вероятно е свързано със смъртта на вокалиста на групата Queens of the Stone Age Марк Ланеган, който е починал внезапно на 57-годишна възраст във вторник. Новината за смъртта на Ланеган е споделена в Twitter в рамките на същия час, в който публикация на Hollywood Unlocked за кралицата е обозначена от Instagram като „фалшива информация“.

„Никога не бих публикувал нещо подобно, ако нямах доверие на човека, който ми го казва“, заявява Лий. „Хората питат защо сме публикували, без да позволим на кралското семейство или двореца да публикуват изявление. Защо? Защото съобщаваме истории. И сме разкривали много истории, които са били факт. Никога не сме грешили.”

Въпреки това часове преди фалшивата новина от Бъкингам разпространиха изявление относно симптомите на монарха. Припомнете си тукКакво се случва с кралица Елизабет: от Бъкингам споделят за състоянието ѝ

Тайните кодови имена, които кралското семейство използва

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти