Номинирани за Златна малинка: Най-лошите филми и актьори за 2017 година

Джони Деп, Том Круз и Ема Уотсън са сред номинираните звезди за антинаградите Златна малинка, които отличават най-съмнителните постижения в киното за изминалата година, предадоха световните агенции.

В категорията за най-лош филм ще се състезават лентите "Емоджи-филмът", "Трансформърс: Последният рицар","Петдесет нюанса по-тъмно", "Мумията" и "Спасители на плажа".

В номинациите за най-лош актьор са включени Том Круз за ролята му във филма "Мумията", Джейми Дорнан за "Петдесет нюанса по-тъмно", Марк Уолбърг за ролите си в "Трансформърс: Последният рицар" и в "Баща в излишък 2".

Снимка: netinfo

Освен тях за най-лоши актьори могат да бъдат признати Джони Деп за "Карибски пирати: Отмъщението на Салазар" и Зак Ефрон за "Спасители на плажа".

спасители на плажа
Снимка: Getty/Guliver

За званието "най-лоша изпълнителка в главна роля" претендират актьорът в женски одежди Тайлър Пери в "Буу! Хелоуинът на Мадеа", Дакота Джонсън за "Петдесет нюанса по-тъмно", Катрин Хайгъл за "Незабравимо", Ема Уотсън за "Кръгът" и Дженифър Лорънс за "Майко!".

Победителите ще бъдат обявени на 3 март в деня на връчването на Оскар-ите от американската киноакадемия.

Призът Златна малинка е учреден през 1980 година.. Номинациите се правят от жури, в което влизат около 700 души от 46 американски щата и 19 страни.

златна малинка
Снимка: Getty/Guliver

За анти-наградата могат да бъдат номинирани филми, излезли по екраните в САЩ и Канада през годината.

Наградата отличава най-лошите и със съмнителна стойност кинотворби, а самата статуетка представлява пластмасова малинка, покрита със златна боя и цена под 5 долара.

Още по темата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти