Неподозирана романтика: Любовните писма на Барак Обама до бившата му приятелка

Неподозирана романтика: Любовните писма на Барак Обама до бившата му приятелка
Снимка: Getty/Gulliver

Да, имало е друга жена преди Мишел и това е била приятелката на Барак Обама от университета. Нейното име е Александра Макниър и наскоро се появиха писмата, които двамата са си разменяли, докато са имали връзка - повече от 30 страници, събрани в общо 9 писма.

Университетът е имал правата над тях от 2014-та година насам, но едва сега получава позволението да ги разкрие публично.

Вижте тук приказката на Мишел и Барак Обама >>>

Кореспонденцията е водена между 1982-1984 година и показва вътрешните борби на младия Обама, трудностите му с адаптацията в света, търсенето му на място под слънцето и отношенията му с бившата му приятелка.

Част от писмата гласи следното:

Скъпа Алекс,

обаждането ти ми даде надежда. Върху предното ти писмо се беше натрупала купчина от сметки и задачи за вършене. Да чуя гласа ти беше като да прочета отново пасаж от книга, който съм чел отдавна - поразил ме е и съм решил да го подчертая. И ето, сега сякаш прочетох отново тези думи и те пак дръпнаха струна в моята душа.

Обама се запознава с Александра в колежа, който посещава в Калифорния, но писмата, които са си разменяли, са от времето, когато той вече се е преместил в Колумбийския университет през 1981г. От думите му се усеща колко трудно е било за двамата да имат връзка от разстояние.

Мисля си за теб постоянно, макар и чувствата ми да са объркани. Изглежда, че винаги искаме онова, което не можем да имаме. Това е нещото, което ни прави по-близки, но и ни отдалечава.

Копия от писмата ще бъдат изложени в библиотеката на колежа "Емъри" заедно с още документи и проучвания, свързани с историята и културата на афроамериканската раса.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти