Най-високоплатеният актьор в света

Робърт Дауни-Джуниър
Снимка: Getty/Gulliver

Най-високоплатеният актьор в света според класация на списание "Форбс" (Forbes) е звездата от "Железният човек" Робърт Дауни-Джуниър.

Според изданието, доходите му от 1 юни 2014 г. до 1 юни 2015 година са възлезли на 80 милиона долара. Не на последно място те се дължат на успеха на един от последните му филми "Отмъстителите: Ерата на Ултрон".

Второ място в класацията заема роденият в Хонконг китайски актьор и майстор на бойните изкуства Джаки Чан с 50 милиона долара. Парите идват от снимки в американски и китайски филми, а също от печалбите от производството на скъпоструващи стоки.

След Джаки Чан на трета позиция се нарежда Вин Дизел с 47 милиона долара. Той дължи успеха си най-вече на "Бързи и яростни 7".

В класацията на списание "Форбс" на четвърто място е Брадли Купър (41,5 милиона), на пето - Адам Сандлър (41 милиона), а на шесто - Том Круз (40 милиона).

Седмото място си разделят звездите на Боливуд Амитабх Бачан и Салман Хан (по 33,5 милиона долара). Девети е друг индийски актьор - Акшай Кумар, който е заработил за 12 месеца 32,5 милиона долара.

В топ 10 на най-високоплатените актьори е попаднал и Марк Уолбърг с 32 милиона долара.

Преди списанието включваше в класацията си само тези от чуждите актьори, които работят в Холивуд. От тази година списанието промени методологията си и изчисли приходите и на чуждите звезди, които не се снимат в американски филми.

Оценката на доходите се базира на данни от социологическата компания Nielsen, а също от сайтовете Box Office Mojo и IMDB, проследяващи приходите от разпространение на филмите. Освен това при съставянето на класацията са взети предвид данни от интервюта с агенти, мениджъри, адвокати и със самите звезди.

През 2014 година класацията на най-високоплатените актьори в Холивуд се оглавяваше от Леонардо ди Каприо.

А в следващото видео можете да видите най-дълбоко пазената тайна на Робърт Дауни Джуниър:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти