Най-кралската НЕкралска сватба на годината (СНИМКИ)

Хю Гросвенър, херцогът на Уестминстър, се ожени за Оливия Хенсън в катедралата на Честър в петък, в това, което мнозина наричат ​​светската сватба на десетилетието и „най-кралската некралска сватба“.

Пътищата бяха затворени в Честър, за да се съобразят с помпозността и обстоятелствата, и в опит да помогнат за предотвратяване на всяка обратна реакция, булката и младоженецът финансират годишния проект Summer Flowers, който включва също 100 000 цветя, засадени в целия град като плащане на хората да получат безплатен сладолед в деня на сватбата, осигурен от три местни фирми.


Херцогът и херцогинята споделиха първите си снимки като съпруг и съпруга, заедно с изявление, в което благодариха на онези, които дойдоха да ги уважат.

„Ние сме дълбоко благодарни на всички, които ни подкрепиха вчера и искаме да изразим специална благодарност на онези в Честър, които помогнаха да направим деня ни толкова незабравим“, написа двойката. „Бяхме невероятно трогнати от невероятната подкрепа и топлите пожелания на всички.”

Събитията през уикенда започнаха сутринта в петък, 7 юни, около 11:30 ч., когато младоженецът се придвижи от дома на семейство Гросвенър в имението Итън до катедралата в Честър в тъмнозелен Land Rover Defender, с тримата си кумове следващ плътно отзад. Малко преди обяд булката пристигна с ретро Бентли, облечена в рокля на базираната в Лондон дизайнерка Ема Виктория Пейн.

Развяващата се рокля включваше флорални мотиви от воал, носен някога от нейната прабаба, който датира от 1880 г. Под воала си тя носеше тиарата от миртови листа на Фаберже, която първоначално е направена за Гросвенър през 1906 г., за да се носи от булките на семейството в дните на сватбата им. За нещо синьо тя избра помпи Silvia Lago Valentina 8 Riveria, ръчно изработени в Испания от кадифена материя и акцентирани с панделки на пръстите.

Двойката каза обетите си пред 400 гости, включително принц Уилям, който служи като разпоредител, и принцеса Юджини от Йорк. Тържествата в имението Eaton, бяха внимателно планирани от Fait Accompli, същите организатори на събития,  които стоят зад сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Любовната история на двойката започва, когато се срещат чрез общи приятели през 2021 г. След като се срещат две години, херцогът и Хенсън обявиха годежа си през април 2023 г. със снимка, направена извън имението Итън, където херцогът е израснал и се очаква да живее с жена си. Уместно, двойката проведе приема си в Итън Хол, седалището на семейство Гросвенър, публикувайки четири снимки, направени по време на тържествата в имението от 10 000 акра.Херцогът, който наследи титлата си, когато баща му почина през 2016 г., е кръстник както на принц Джордж, така и на принц Арчи и има приблизителна нетна стойност от £12 милиарда ($15,3 милиарда), което го прави най-богатият човек под 40 години в Обединеното кралство. Фамилията Гросвенър е утвърдена в британската аристокрация от векове и може да датира родословието си от 1066 г. и битката при Хейстингс. Херцогът също така е ръководител на Grosvenor Group – друга титла, която той наследи от баща си – и компанията се разрасна до многомилиардна империя за недвижими имоти, която притежава над 1500 имота в 60 различни страни.

Булката посещава Marlborough College, същото училище-интернат, чиито възпитаници са Кейт Мидълтън, и принцеса Юджини. Тя получава двойна степен по испанистика и италиански език в колежа Тринити и сега работи в Belazu, компания за занаятчийски храни в Англия.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти