Най-горещите българки за 2016-а!

Българките често заемат завидни позиции в класации за красота и сексапил. Мнозина вероятно кимат одобрително, други се усмихват скептично на твърдението.

У нас красотата на българката е тема, по която със сигурност всеки има своето мнение, но хубавите момичета дават основания за национална гордост и за положителни емоции, пише DarikNews.bg

Избирането на Марина Войкова за „Мис България" миналата година породи полемики. Тя сподели, че не се вглежда в коментарите за себе си.

И по подобаващ начин затвори устата на онези, които я одумваха, като не просто се представи достойно, а грабна короната на конкурса "Мис Планет 2016".

Марина Войкова спечели в конс над 40 участнички от 25 държави, сред които Филипини, Малайзия, Португалия, Холандия, Китай, Сингапур, Бразилия, Шри Ланкуренция ка, Украйна, Русия, Гърция, Бразилия. Марина сподели, че състезанието, което се проведе в морската столица на Грузия - Батуми, е било много оспорвано.

В конкурса участничките дефилираха в тоалети на дизайнерите от своите държави, а Марина се представи в шопска носия, което вероятно й е помогнало за титлата. Тя е категорична, че короната не е само нейна, а на цяла България.

Българка спечели и конкурса Miss Top of the World тази година. Елизабет Методиева победи в надпревара на красотата в индийската столица Ню Делхи. Щастливата победителка развя българския флаг, след като прикова погледите както с впечатляващ вечерен тоалет, така и в народна носия под звуците на „Излел е Дельо хайдутин".

Снимка: netinfo

През лятото станахме свидетели и на любопитен прецедент в конкурсите за красота. 26-годишната Галина Михайлова спечели титлата „Мис България Свят". До излизането си на сцената на конкурса, тя никога не се е занимавала с мода, но пък грабна журито и публиката. Още по-любопитно е, че короната на главата на Галина сложи брат й Калоян, който преди това стана „Мистър България Свят" за тази година, а той също попаднал случайно в надпреварата.

Снимка: netinfo

В края на годината бе избрана и „Мис България 2016" - Габриела Кирова, която ще представи страната ни на конкурса „Мис Планет".

Варненката Габриела Кирова признава, че от малка е била впечатлена от състезанията между красавици и е мечтаела да спечели титлата. Габриела от малка мечтаела да стане „Мис България" Дано да повтори и успеха на Марина Войкова.

Снимка: netinfo

Но да не забравяме и едни други конкурси и състезания, в които изборът на красавици е част от фестивали и празници, чиято идея е да популяризира родното.

Така всяка година Казанлък избира своята „Царица Роза", която оглавява празниците на красивото цвете в града.

Разград и Момчиловци пък избраха своите кралици на киселото мляко.

В Лудогорието конкурсът за Кралица на киселото мляко спечели от най-добрата танцьорка в концертната програма на едноименния Панаир. Поради тази особеност може би не е толкова странно, че призът тази година бе отнесен от представителка на страната на тангото - студентка от Аржентина. Но пък с титлата „Крал на киселото мляко", която се връчва за първи път, спечели ученик танцьор от Разград.Варненка стана „Кралица на киселото мляко" в Родопите.

Снимка: netinfo

На традиционния фестивал на киселото мляко в Момчиловци обаче триумфира българка. Красавица от Варна покори върха в конкурса за красота, който е част от събитията за празниците, в Родопите.

И пак в планината на Орфей, където в чепеларското село Орехово появата на местната кралица е атракция в традиционния празник в чест на дървото, дало име на населеното място.

А в Кюстендил, макар че зимата тепърва започва, сигурно нямат търпение да започнат празненствата за пролетта, част от които е конкурсът „Девойка Кюстендилска пролет".

Снимка: netinfo

И в края на годината - обичайното време за равносметки, своеобразното теглена на чертата показва, че красивите български момичета са представили достойно страната ни през 2016 г.

На тези пък, на които предстои да влязат в международна надпревара - стискаме палци.

Догодина сигурни сме отново красиви момичета в оспорвана надпревара ще спечелят титлите „Царица Роза", „Кралица на киселото мляко" и „Девойка Кюстендилска пролет", както и в други подобни конкурси, защото това е част от традицията.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти