Най-големите световни кинопровали на 2013 г. са...

Там, където мечтите се сбъдват
Снимка: Thinkstock

Филмът "Петата власт" беше определен от американското списание "Форбс" за най-големия провал в бокс офиса за 2013 г.

Противоречивата драма за Уикилийкс с участието на Бенедикт Къмбърбач в ролята на Джулиан Асандж беше обявена за най-неуспешния филм тази година въз основа на приходите от продажби на билети, съпоставени с бюджета на лентата.

"Петата власт" донесе 6 милиона долара в световния бокс офис в сравнение с бюджета си от 28 милиона долара, което означава, че е възвърнал само 21% от вложените разходи за създаването му.

Втори в списъка е екшънът на Силвестър Сталоун "Куршум в главата", който е възвърнал само 36 на сто от вложените в него разходи. Филмът е събрал 9 милиона долара приходи при бюджет от 25 милиона долара.

На трето място е лентата "Параноя" с участието на Лиъм Хемсуърт, Харисън Форд, Гари Олдман и Амбър Хърд с приходи от 13,5 милиона долара при бюджет от 35 милиона долара.

В класацията на четвърта позиция попада още филмът "Паркър", където главните роли изпълняват Дженифър Лопес и Джейсън Стейтъм – бюджет от 35 милиона долара, приходи от 17 милиона долара и възвращаемост от 49%.

"Корумпиран град" с участието на Ръсел Кроу и Марк Уолбърг се нарежда на пето място с бюджет от 35 милиона долара, приходи от 19 милиона долара и възвращаемост от 54%.

"Надиграването" с бюджет от 20 милиона долара е шести в списъка, приходи от 11 милиона долара и възвращаемост от 55%.

На седмо място се озовава продукцията "Бягство" с бюджет от 18 милиона долара, приходи от 10,5 милиона долара и възвращаемост от 58%.

"Семейство Пийпълс" с бюджет от 15 милиона долара, приходи от 9 милиона долара и възвращаемост от 60% е осмата лента в класацията.

Филмът "РПУ "Оня свят" с бюджет от 130 милиона долара, приходи от 78 милиона долара и възвращаемост от 60% е на предпоследна позиция.

"Тежка сватба" с бюджет от 35 милиона долара, приходи от 22 милиона долара и възвращаемост от 63% се нарежда на десето място.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти