Най-богатите двойки на планетата

Бил Гейтс и съпругата му Мелинда
Снимка: Getty/Guliver

Те може да не са най-щастливите двойки на света, но със сигурност са най-богатите, съобщава "Marketwatch".

Номер едно в списъка са съоснователят на "Майкрософт" Бил Гейтс и съпругата му Мелинда, които тази година празнуват 21 години от сватбата си. В тяхна чест консултантската компания Wealth-X изчисли кои са най-богатите двойки на планетата.

Бил се жени за Мелинда, която е служител в компанията "Майкрософт", през 1994 г. Двамата имат две дъщери и един син. През 2000 г. те са създали фондация "Гейтс Бил & Мелинда", която финансира селското стопанство, здравеопазването, образованието и други социални каузи по целия свят.

Въпреки че някои от милиардерите в този списък не са намерили истинската любов от първия път, проучване установи, че богатите двойки са склонни да остават заедно завинаги.

Съпрузите, които печелят годишно по 125 000 долара, са с 51% по-малко вероятно да се разведат в сравнение с двойките, които печелят по-малко от 25 000 долара в годината, сочи изследване на професорите Андрю Франсис и Хюго Мейлън от Стопанския факултет на университета Емъри в Атланта.

Те разгледали връзката между доходите и продължителността на брака при 3000 женени двойки и доказали една теория – финансовата сигурност е причина да не се развеждат.

Състоянието на Бил и Мелинда Гейтс се оценява на 85,7 млрд. долара. Втори е испанският предприемач , основател на веригата магазини за дрехи "Зара" Амансио Ортега и съпругата му Флора Перес. Тяхното богатство достига 70,7 млрд. долара. Трети в класацията са Уорън Бъфет и Астрид Менкс, които притежават 65 млрд. долара.

Четвърти в списъка са Дейвид и Джулия Кох, собственици на империята "Koch Industries", които имат 47,5 млрд. долара. На пета позиция е брат му Чарлз и съпругата му Елизабет, които притежават 47,4 млрд. долара. Собственикът на верига кина Ван Цзянлин и жена му Лин Нинг притежават състояние от 40,7 млрд. долара, с което си спечелват шеста позиция.

Основателят и изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос и съпругата му Макензи управляват 39,8 млрд. долара попадат на седмо място. 

Следващ сред богаташите е основателят и генерален директор на най-голямата социална мрежа в света Facebook Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан с 38,5 млрд. долара състояние.

Един от основателите на веригата магазини Уол-март (Wal-Mart) Джеймс Уолтън и съпругата му Лин притежават 36,2 млрд. долара и затварят класацията с десетте най-богати двойки в света.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти