Надникнете в невероятно луксозния влак на кралското семейство

Надникнете в невероятно луксозния влак на кралското семейство
Снимка: netinfo

Има си причина да наричат британския кралски влак Бъкингамски дворец на колела. Все пак той е разработен още през 1842г. в епохата на кралица Виктория и трябвало да служи като царска резиденция, докато кралските особи пътуват на визити из страната.

В продължение на почти 2 века този вид транспорт е бил смятан за най-висок клас и е бил снабден с най-модерните технологии за онова време.

В далчената 1840 година, кралица Виктория не е била фен на пътуването с карета и така се появил кралският влак. На снимката отдолу можете да видите как е изглеждала композицията, когато е превозвала крал Джордж V и кралица Мария в рамките на турнето им в северозападната част на Англия.

Когато Кралица Виктория за първи път пожелала да пътува с влак от Уиндзор до Лондон, интериорът в салона ѝ бил самата екстравагантност. Целият бил облицован с меко синьо кадифе и декоративен златен обков. 

Снимка: netinfo

Когато станал крал, Едуард VII поръчал нов набор от салони, включително офис-салон в комбинация с всекидневна, за да могат той и жена му да си почиват необезпокоявани.

Снимка: netinfo

Останалите луксозни салони от кралския влак и тяхната история, вижте в галерията ТУК >>>

Последвайте ни и в Инстаграм ТУК, за да откриете още материали на Edna.bg, които ще ви развълнуват!

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти