Над 60 и с дълга коса? Хелън Мирън не се притеснява от това

Хелън Мирън е певърнала в една от мисиите на живота си пречупването на стереотипите, свързани с това, как трябва да изглеждат жените след определена възраст. Поредният стереотип, който попадна под прицела на златната дама на Холивуд, е че по-възрастните жени не трябва да пускат косата си дълга. 

В последните седмици забелязваме, че Мирън е сменила емблематичната си боб прическа и вече развява дълги кичури въпреки 77-годишната си възраст. Актрисата демонстрира „радикалния“ си нов външен вид, докато рекламира филма "Шазам! Яростта на боговете", в който ще я видим в ролята на злодея Хеспера.

хелън мирън
Снимка: Getty

Хелън признава, че е пуснала косата си по време на ковид изолацията, когато решила, че вече „не може да си прави труда“ да я подстригва. 

В интервю за предаването "Lorraine", Хелън говори на стереотипа, че по-възрастните жени не трябва да имат дълга коса, тъй като тя обикновено изтънява с възрастта. Тя каза: „Не се предполага, че трябва да имате по-дълга коса след определена възраст. Но по време на Covid започнах да пускам косата си. Всъщност не бях имала дълга коса, откакто бях на 20 години. И някак растеше, растеше и растеше, и не можех да си направя труда да я отрежа."

„Помислих си, че е страхотно, че ще се придържам към това известно време и че после ще ми омръзне. Но донякъде ми харесва, доста е радикално.“ – продължи актрисата. 

Снимка:

Хелън също обсъди как се чувства, отстоявайки правата на жени над 60 години, като каза:

„Животът не спира. И творчеството не спира, и страстта не спира, и енергията не спира, освен ако не решите да я спрете. Така че просто се самомотивирайте, наистина, и никога не се отказвайте. И намерете удоволствие, ако е възможно, в живота ви."

Хелън и преди се е противопоставяла на стандартите за красота при по-възрастните жени, настоявайки, че нейното поколение е било подлагано на възрастова дискриминация „твърде дълго“.

Да остаряваш елегантно: Хелън Мирън през годините

edna рожден ден една
Снимка: Edna.bg/Istock

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти