Специално

На върха в операта и във футбола: невероятният талант Морис Робинсън

опера
Снимка: iStock | Getty

Американският бас Морис Робинсън е истинска звезда в операта. Пял е на най-големите сцени по света - Метрополитън Опера, „Карнеги Хол”, „Ла Скала”, операта в Сидни и много други. Невероятният му талант го превръща в първия афроамерикански изпълнител, който подписва с голяма класическа звукозаписна компания. За епизод от неговата кариера разказва филмът „Morris Robinson: The Impossible Dream”, който може да гледате в ефира на Marquee TV – част от ТВ платформата на EON

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Робинсън е роден в Атланта, Джорджия. Той е син на баптистки свещеник. Интересът му към музиката се заражда още в ранна детска възраст. Пее в момчешкия хор на Атланта и посещава училището за сценични изкуства Northside, където постига отлични резултати както в музиката, така и в спорта.

опера
Снимка: iStock | Getty

Освен че играе във футболния отбор, той е член на градския оркестър и щатския хор. Става първият ученик в историята на училището, на когото е позволено да участва както в хор, така и в бенд. Робинсън е и един от основателите и на училищния госпъл хор.

Спортният му талант пък е отразяван от издания като Sports Illustrated и CBS Sports College Football Today.

През 1991 г. той е поканен да изпее националния химн на NBA All-Star Game в Северна Каролина.

Открий магията на изкуството с Marquee TV!

Marquee TV – част от абонаментните пакети на EON, е богата и разнообразна библиотека със съдържание. Ще откриете над 500+ заглавия с разнообразно съдържание, което включва различни изкуства – театър, балет, опера, класическа и модерна музика, документални филми и още много други. Предлага лесен достъп до световноизвестни продукции, ексклузивно съдържание и специални предложения, които не могат да бъдат намерени в други платформи в България.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти