На гости на Краля на ужаса: в какво ще се превърне домът на Стивън Кинг?

стивън кинг
Снимка: Getty

Известният автор на хорър романи Стивън Кинг ще отвори дома си за посетители и писатели, които искат да се докоснат до архива му.

Велики цитати от книгите на Стивън Кинг >>>

Прословутият червен дом с две кули и с черна ограда, украсена с прилепи и дракони, е вдъхновил не едно произведение на Кинг, в това число и култовия роман „То“. Къщата е като магнит за поклонници на майстора на литературния хорър и любители на фантастиката.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madame Blue (@themadameblue) on

Стивън Кинг и съпругата му Табита Кинг са получили одобрение от общинския съвет на Бангор, щата Мейн, да използват дома си с нестопанска цел. Предвижда се архивът на 72-годишния писател, който понастоящем се съхранява в университета на Мейн, да се върне в дома му.

„Архивите, които преди се съхраняваха в университета в Мейн, ще бъдат достъпни за посещения с ограничен достъп само по предварителна заявка. Няма да има музей и нищо няма да бъде отворено за обществеността, но архивите ще бъдат на разположение на изследователи и учени“, обяви Кинг във Facebook на 18 октомври.

Съседната къща за гости, която семейството придоби през 2004 г., ще служи като резиденция, където други писатели ще могат да работят в спокойна обстановка. През последните години семейството прекарва по-голямата част от времето си на път или във Флорида, или Оксфорд Каунти, Мейн, според адвоката им Уорън Силвър.

стивън кинг
Снимка: Getty

Резиденцията на Кинг на 47 West Broadway въпреки това се е превърнала в своеобразна туристическа дестинация през годините. Феновете често си правят снимки пред кървавочервеното имение с богато украсена порта. Затова и писателят изрично уточнява, че домът му няма да е със статут на музей, защото не желае да нарушава спокойствието на квартала и съседите си.

Велики цитати от книгите на Стивън Кинг >>>

Ако скоро нямате път към щата Мейн, за да разгледате архива на писателя, препоръчваме да изгледате втората част на „То“, ако още не сте го направили, или да си запазите билети за премиерата на продължението на „Сиянието“ – „Доктор Сън“, която очакваме с нетърпение на 8 ноември! 

via GIPHY

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти