Мъжът, който накара света да обикне отец Ралф: Ричард Чембърлейн на 88

Ричард Чембърлейн
Снимка: Getty

Ричард Чембърлейн е американски актьор. Участва в редица известни филми и сериали, сред които „Самоличността на Борн“ (1988) и „Птиците умират сами“ (1983).

Джордж Ричард Чембърлейн е роден на 31 март 1934 г. в Бевърли Хилс. Той е второто дете в семейството. Когато е на 2-годишна възраст той, заедно с родителите и брат си Бил, заминава за Холивуд. Завършва колежа „Помона“ в Калифорния, където изучава изобразително изкуство и актьорско майсторство.

Две години Ричард прекарва в Корея, където участва във войната, и това е най-тежкият етап от живота му. Когато се връща в Лос Анджелис, той си намира агент, който да му търси роли.

чембърлейн
Снимка: Getty

Започва с второстепенни и епизодични участия във филмови и театрални продукции. По това време от Метро-Голдуин-Майер търсят изпълнител на главната роля в сериала „Доктор Килдер“, който впоследствие се превръща в един от най-хитовите сериали на компанията.

За ролята на доктор Гилеспи вече е избран Реймънд Мейси, но за главната роля все още се търси обещаващ млад актьор. Ричард Чембърлейн се обажда в компанията, за да изпробва късмета си. И успява. Скоро както Ричард, така и сериалът стават сензация.

чембърлейн
Снимка: Getty

С актьорското си присъствие Ричард кара милиони момичета и жени по цял свят да въздишат по него. Той получава 12 000 писма от почитатели всяка седмица, което е повече от писмата, получавани от Кларк Гейбъл за ролята му в „Отнесени от вихъра“.

35 години по-късно: Как изглеждат днес Меги и Ралф от "Птиците умират сами" >>>

След пет години и половина участие в „Доктор Килдер“, с няколко награди зад гърба си, Ричард напуска сериала и заминава за Англия, където участва в „Дамата от Шалот“.

Невероятният Ричард Чембърлейн през годините

Там той партнира на Катрин Хепбърн, а след това изпълнява и ролята на Хамлет. Когато актьорът е на 45 години, той получава ролята в минисериала „Шогун“, която е отказана преди това от Шон Конъри.

Година по-късно е одобрен за ролята на отец Ралф де Брикасар в „Птиците умират сами“. Ричард става цар на минисериите и получава няколко престижни награди за участието си в „Птиците умират сами“.

Вижте тук вечните и незабравими цитати от „Птиците умират сами“ >>>

чембърлейн
Снимка: Getty

През 1990 г. взима участие в театралните мюзикъли „Моята прекрасна лейди“ и „Звукът на музиката“, в които продължава да играе и до сега.

Днес Ричард живее на хавайския остров Оаху, където има красива къща. Чембърлейн е идол на тинейджърите в САЩ през 60-те.

Ричард Чембърлейн
Снимка: Getty

Ричард дълго време е крил своята сексуална ориентация, но когато разкрива предпочитанията си към своя пол пред света, гордо споделя:

„Когато растях, да бъдеш гей, да бъдеш нежен, беше забранено. Не се харесвах и се страхувах от тази си част, затова я скрих и се превърнах в „Перфектния Ричард”, зад който се и криех.”

Вижте тук вечните и незабравими цитати от „Птиците умират сами“ >>> 

Невероятният Ричард Чембърлейн през годините

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти