Моника Белучи усвоила необичайно за Edna актриса умение от Емир Кустурица

Моника Белучи усвоила необичайно за Edna актриса умение от Емир Кустурица
Снимка: Getty/Gulliver

Известната италианска актриса Моника Белучи се е научила да дои крави, подготвяйки се за ролята си във филма на Емир Кустурица "На Млечния път" (2016).

Актрисата съобщи този факт в интервю за сръбското издание "Ало".

"Емир ме научи да доя крава и се оказа, че това е много лесна работа", каза Белучи в отговор на въпрос как се е справила с животното. Тя сподели също, че при снимките за последния филм на сръбския режисьор е имало много трудности.

"Беше много трудно да се учи сръбски език, а Емир се мъчеше да го направи още по-трудно, тъй като от време на време вмъкваше нови реплики, които аз трябваше да повтарям, докато не ги произнеса както трябва", сподели актрисата.

Не по-лесно било да се снима в студена вода, носеща на гръб ранения си любим, чиято роля играе самият Кустурица.

Всичко това било много трудно за Белучи, която признава, че се занимава с пилатес, за да поддържа формата си, но не хаби особено много енергия.

Въпреки трудностите Белучи, която има зад себе си над 60 филма, смята, че ролята й в "НаМлечния път" е най-зрялата в кариерата й.

"Това беше наистина добра авантюра. Емир е човекът-оркестър, с него никога не е скучно. От друга страна, това не значи, че с него е лесно. Имало е случаи да завършим сцена, а след няколко минути той да иска да започнем всичко отначало".

Снимка: Getty/Gulliver

Действието на филма се развива по време на войната в Босна.

Главният герой е млекар, който всеки ден кара с магаре през фронтовата линия продукти за войниците. Той среща загадъчна италианка и тя променя целия му живот.

Снимка: Getty/Gulliver

Световната премиера на филма бе на кинофестивала във Венеция миналата година, а на сръбската премиера на фестивала Кустендорф филмът привлече толкова много зрители, че залите на етноселото Дървенград не успяха да съберат всички желаещи и затова трябваше да се пуснат допълнителни прожекции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти