Създадено за NIVEA

Моника Белучи се превъплащава в роля на култова феминистка

Моника Белучи
Снимка: Getty/Guliver

Италианската актриса Моника Белучи ще влезе в ролята на революционно настроената феминистка Тина Модоти, в поредица от минисерии, които ще бъдат снимани в Мексико, Лос Анджелис и Италия. Режисьор на поредицата ще е италианецът Едоардо де Анджелис (“Indivisible”).

Ролята е от вида, за който Белучи мечтае от години. Модоти е италианка, емигрирала в САЩ през 1913 година, играла е за кратко в няколко неми холивудски продукции, а след това, през 30-те години, става известна в Европа и Мексико със страстта си към фотографията и левите си убеждения.

моника белучи
Снимка: Vanity Fair

Модоти е смятана за феминистка, бореща се за нови права на жените в началото на 20 век.

Поредицата засега е замислена в шест серии, с работно заглавие “Radical Eye: The Life and Times of Tina Modotti.“ Продуценти пък ще са двойката Паула Вакаро и Аарон Брукнър (“Uncle Howard”), които са написали сценария.

В началото Белучи е искала животът на Модоти да бъде пресъздаден под формата на пълнометражен филм, но екипът я е убедил, че минисериите ще са много по-успешни.

Моника Белучи
Снимка: Getty/Guliver

И въпреки че италианската дива вече се е появявала в няколко сериала, най-запомнящия се от тях - “Mozart in the Jungle,”Тина Модоти ще е първата главна роля, с която тя ще се появи на международния пазар.

Белучи е доста успешна като актриса – има 13 различни номинации и е носителка на 7 награди, като сред най-впечатляващите от тях e номинацията за Сезар за ролята ѝ в L'appartement (1996), както и спечеленият Златен глобус в категория Най-добра актриса за филма L'ultimo capodanno (1998).

Преди година италианската дива, която наскоро навърши 54 години, сподели пред британския The Telegraph:

моника белучи
Снимка: Gettyimages/Gulliver

“Когато бях на 25 нямах никаква представа, че на 50 все още ще работя! Това беше страхотно откритие за мен“ и сподели, че се грижи за себе си, практикувайки Пилатес и плуване.

Освен това актрисата се подлага на акупунктура и масажи на лицето и живее, следвайки някои твърди принципи, като „Не е важно на колко години си, а каква енергия имаш. Тялото може и да остарява, но душата се подмладява“ и „Може да си стар и на 20“.

моника белучи
Снимка: Vanity Fair

Отскоро пък бившата съпруга на актьора Венсан Касел има и ново амплоа – посланик в грижата за лицето в новата световна кампания на NIVEA, и по-специално – новата серия за грижа за лицето Hyaluron Cellular Filler + Volume. Козметичният гигант обяви, че са предпочели Моника Белучи, наричайки я “автентична икона на красотата без никакви филтри”.

Nivea
Снимка: Nivea

В специално изявление по случай новото им партньорство с италианската звезда, от компанията обясниха, че са я предпочели, защото “тя перфектно въплъщава ценностите, които винаги са характеризирали нашата марка: женственост, автентичност, семейство и доверие”.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти