Момиче на скандала, Мис Плеймейт или икона на стила: Бети Пейдж

Момиче на скандала, Мис Плеймейт или икона на стила: Бети Пейдж
Снимка: Giphy

Бети Пейдж е един от вечните символи за сексапил на списание "Плейбой". Нейната звезда изгрява през 50-те години на миналия век, а черната ѝ вълниста прическа се превръща в запазена марка и я прави модна икона, копирана и до ден днешен.

Бети се ражда на 22 април, 1923 година в Нешвил, щата Тенеси. Тя е втората от шест деца в семейството. Родителите ѝ нямат много финансови възможности, но въпреки това тя успява да завърши колеж, работейки здраво по време на обучението си там.

Омъжва се за Бийл Нийл през 1943 година и се мести в Сан Франциско, Калифорния заедно със съпруга си. Там започва кариерата си като еротичен модел.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pulling weeds never looked so appealing 😍❤️ . . #bettiepage #pinupqueen #retrostyle #pinup #50s #beachbettie

A post shared by Bettie Page (@bettiepage) on

5 години по-късно двойката се развежда и Бети отново сменя града и щата - този път тя отива в Ню Йорк и снима много фотосесии за календари.

Така през 1955 позира за първи път за "мъжката библия". Тя печели симпатиите на господата с дълбочината на сините си очи, гарваново черна коса с с плътен прав бретон и деликатни къдрици и се превръща в жива икона на сексапила.

Пробва и с изяви в киното, но успехът ѝ се дължи предимно на модната кариера.

Когато вече е популярно и разпознаваемо лице отново сменя дома си - мести се във Флорида и там среща втория си съпруг Армънд Уотърсън. Този брак също приключва с развод.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Your daily Bettie fix! 🌟🌺 . . #bettiepage #pinup #vintagestyle #50s #pinupmodel #retro

A post shared by Bettie Page (@bettiepage) on

През 60-те години на XX век изчезва от публичното пространство заради ментални проблеми, които лекува.

Умира през 2008 година в Калифорния след дългогодишно психично заболяване.

За времето, когато снима своите фотосесии, Бети Пейдж е истински сексуален бунтар, тя е не само една от първите в света носителки на титлата Мис Плеймейт, но е един от първите еротични модели, който позират с еротично бельо в садо-мазо стил. SMBD тематиката (Sado-Masochism Bondage and Discipline) е основно засегната в нейното снимково творчество и с тези нейни кадри тя остава незабравима за поколения мъже, оценили нейните привлекателни форми и излъчване...

И в наши дни много популярни жени се вдъхновяват от визията ѝ, една от най-известните е Дита фон Тийз, която изглежда точно като съвременната Бети Пейдж.

>>> Разгледайте повече снимки на Бети Пейдж в нашата галерия ТУК >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти