Мишел Уилямс: "Жените трябва да успяват заради работната си среда, а не въпреки нея"

мишел уилиямс
Снимка: Getty

Мишел Уилямс използва трибуната, която получи за получаването на награда "Еми" за главна женска роля в лимитиран сериал, за да адресира проблемите, свързани с половата дискриминация в киното.

Неотдавна Мишел бе въвлечена в скандал, от който стана ясно, че е получила значително по-малък хонорар от екранната си мъжка половинка във филма "Всички пари на света".

Публикуваме цялата реч на холивудската актриса:

Благодаря на Телевизионната академия за тази награда и на невероятния екип, който работи усърдно за това телевизионно шоу, особено Вие, Сам Роксуел, знам какви усилия положихте.

Приемам го като признание за онова, на което е способна една жена, когато получава необходимото доверие и възможност да отстоява необходимостите си, да се чувства достатъчно сигурна, за да ги изрази, и достатъчно уважаваха, за да бъде чута. Когато помолих за повече уроци по танци, ми казаха "Добре". Повече консултации при вокален педагог - "Добре". Различна перука, чифт изкуствени зъби, които да не са изработени от гума - "Добре". Всички тези неща изискват повече усилия и финансови средства, но шефовете ми никога не са претендирали, че са по-наясно от мен с това, от което аз имам нужда, за да си върша добре работата.

Благодаря на FOX за безрезервната подкрепа и равното заплащане. Защото знаят, че когато оценяват един човек, той самият започва да цени себе си. А когато това се случи, къде показва тази стойност? В работата си.

Затова следващия път, когато жена, особено цветнокожа, която изкарва 52 цента в сравнение с белия си колега, който получава 1 долар, ви каже от какво има нужда, за да си върши добре работата, чуйте я и повярвайте в нея. Защото един ден тя ще застане срещу вас и ще ви благодари, че и дадохте възможност да успее заради работната си среда, а не въпреки нея.

мишел уилиямс
Снимка: Getty

Не е изненада, че този емоционален монолог предизвика поток от позитивни реакции в социалните мрежи от много жени, включително нейни звездни колежки.

Рийз Уидърспун публикува видеото от речта в личния си профил с описание: "Може ли Мишел Уилямс да получи "Еми" за речта си? Тя е такова вдъхновение!"

Кери Уошингтън също коментира: "Току що Мишел Уилямс ни заведе в храма на женското равенство! Красива реч!"

мишел уилиямс
Снимка: Getty

Вижте в нашата галерия кои знаменитости привлякоха най-голямо внимание с избора си на облекло на наградите "Еми" 2019 година и не оставиха нито феновете, нито колегите си равнодушни.

Към галерията >>>

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти