Михаела от Hell's Kitchen: "Няма нищо по-секси от красива жена с готварски умения и любов към храната"

михаела
Снимка: Hells Kitchen

Тя е третата от красавиците в кухнята на Hell's kitchen, с която искаме да ви запознавем. Тя е 24-годишната Михела Кокинова от Поморие. Мениджър е на собствен ресторант, определя себе си като строга и справедлива, амбициозна, но и състрадателна и мечтае един ден да има собствено кулинарно предаване.

Михаела бързо се превърна в неформален лидер на младата фракция в Червената кухня. В епизодите миналата седмица видяхме, как тя получи втори шанс от шеф Ангелов и вместо да бъде номинирана се върна в строя на готвачите, които продължат да се борят за победа в Hell’s Kitchen и за голямата награда от 100 хиляди лева.

Вторият шанс от шеф Ангелов дойде въпреки че тя неведнъж саботира открито съотборничките си. Успя да предопредели и отношението на дамите към Румяна, определяйки я като готвач, на който не може да се има доверие и на който не може да се разчита. След това Михаела се опита да провали и Галя по време на решаващата за оставането й в кухнята вечерна резервация в епизода, който гледахме в четвъртък.

Как ще се развият отношенията в червената кухня ще разберем още във вторник следващата/тази седмица от 21:00 часа по. NOVA.

Преди това обаче ви представяме Михаела и нейните мисли за това има ли място красотата в Кухнята на Ада и как изглежда ястието на победата. 

Кога и как се запали по кулинарията?

Запалих се по кулинарията след уикенд в Гърция. Влюбих се в храната, която опитах там. Имах чувството, че във въздуха се преплитаха най-уханните аромати, които съм усещала някога. Това ме накара да се влюбя и в гръцката кухня и от там да открия най-голямата си страст – кулинарията.

Кой е най-силният ти коз в кухнята?

Смятам, че най-силният ми коз в кухнята е концентрацията и импровизацията. Мисля, че тези две качества трябва да вървят ръка за ръка в момента, в който прекрачиш кухнята.

С кое ястие асоциираш вкуса на победата?

Паста с омар и чаша вино. Какъв по-добър начин да „вкусиш“ победата?

михаела
Снимка: Hells Kitchen

Какво правиш, когато емоциите ти са „под налагяне“ и имаш нужда от изпускане на парата?

След тежък и напрегнат ден много обичам да изляза на разходка в планината и ли да чувам вълните. Това ми действа много успокояващо и разтоварващо. Да не пренебрегваме все пак и чаша от любимото ми питие вечер след прекалените емоции.

Имаш ли си любима рецепта, към която прибягваш, когато нямаш особено време за приготовления?

Още от малка, когато баба ми нямаше особено време за готвене ми приготвяше набързо яйца по панагюрски. Една традиционна, лесна и много вкусна рецепта. Е, аз продължавам традицията и когато нямам време просто си приготвям прословутите яйца по панагюрски.

Ако имаш право да хапваш само на едно ястие до края на живота си, кое би било то?

Нямам колебания – това са моите любими скариди. Обичам ги приготвени във всеки един вариант. Но най-любими са ми скаридите саганаки и ако имам право на избор кой да ми ги приготви без колебание бих избрала баща ми.

михаела
Снимка: Hells Kitchen

8 март наближава и по този повод решихме да предизвикаме нашите читателките да посочат кои са 8-те жени, които ги вдъхновяват. Изкушаваме се да попитаме и теб. Кои са дамите (известни или не), които те вдъхновяват?

Жената, която винаги ме вдъхновява и поставям винаги на първо място е майка ми. След това се нареждат Бионсе, шеф Милена Димова, Джада де Лаурентис, Риана, Опра, двете ми братовчедки, които са ми като по-големи сестри и Детелина.

Има ли място красотата в кухнята?

Не само, че красотата има място в кухнята, но поставям този фактор на предни позиции. Няма нищо по-секси от красива и поддържана жена с готварски умения и любов към храната.

Какво значи за теб добър външен вид? С какво никога не правиш компромис?

Добрият външен вид за мен означава човек да поддържа всяка част от тялото си. Никога не правя компромис с косата си, маникюр, педикюр и старанието за балансирано хранене.

михаела
Снимка: Hells Kitchen

Кое е най-важното качество, което трябва да притежава една жена?

Най-важното качество на една жена за мен, е самоувереност и харизма. Още с първия поглед и разговор да те накара да усетиш женската енергия, която излъчва.

Твоето скрито женско оръжие кое е?

Себераздаване, отдаденост и амбиция. Може би и частица чар.

Мъже или жени професионални готвачи?

Жени, разбира се. Женското съсловие трябва да се поддържаме. Все пак сме малцинство в тази професия.

Жените или мъжете са по-емоционални в кухнята?

Определено жените са по-емоционални в кухнята от жените. Склонни сме да прикриваме емоциите си определено време, но в момента в който решим да ги извадим на показ, става страшно :)

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти