Международният кинофестивал IN THE PALACE започна в Перник

IN THE PALACE
Снимка: IN THE PALACE

Деветнадесетото издание на Международния фестивал за късометражно кино IN THE PALACE започна вчера в Перник. Откриването бе дадено в 19:00 часа в театралния салон на Двореца на културата с прожекция на филми-победители от изминали издания на фестивала, курирана от Поля Христова.

Вечерта продължи с филми като на фокус бяха номинирани и носители на френската награда за кино CÉZAR, както и филми от Нов български университет.

(LA) FURER DE VIVRE и FILM FOUND са заглавията от експерименталната селекция, които гостите на фестивала видяха вчера във видео артхола на фестивала, а непосредствено след това последва концерт на Kotarashky & The Raindogs.

IN THE PALACE
Снимка: IN THE PALACE

Програмата днес включва прожекции от състезателните конкурси на IN THE PALACE – „Документални и експериментални филми“, „Студентски филми“ и Оскар® квалифициращия „Сребърна принцеса“. Освен кинопрожекции в рамките на деня ще се проведат разговори на тема “Long story short”,  панел за гимназисти, модериран от Калоян Василев, придружен от дискусия със селектирани в програмата режисьори, уъркшоп “Cinema Super 8”, воден от оператора Краси Стоичков и фокус филмови блокове. Вечерта зад пулта в Двореца на културата ще застане DJ Altais.

Пълната програма на IN THE PALACE ще откриете на официалния уебсайт на фестивала.

IN THE PALACE
Снимка: IN THE PALACE

Международен фестивал за късометражно кино В ДВОРЕЦА се подкрепя от подпрограма МЕДИА на програма „Творческа Европа“ на Европейската комисия, Община Перник, фондация „Лъчезар Цоцорков“, Национален фонд „Култура“, ИА „Национален филмов център“ и с медийната подкрепа на NOVA.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти