Меган Маркъл съди британски таблоиди, принц Хари: „Най-дълбокият ми страх е повтарянето на историята“

принц Хари Меган Маркъл
Снимка: Getty

Херцогът и херцогинята на Съсекс предприемат нова смела стъпка, за да защитят личното си пространство.

Вчера принц Хари и Меган Маркъл обявиха, че са завели дело срещу Associated Newspapers – собствениците на изданията Daily Mail, MailOnline, Metro и др., след като вестник Mail On Sunday публикува писмо от херцогинята до баща ѝ Томас Маркъл през февруари.

Меган Маркъл в писмо към баща си: Разби сърцето ми на милиони парчета, причини ми излишна и неоправдана болка

В официално изявление Хари съобщава: „За съжаление, съпругата ми се превърна в една от най-пресните жертви на британската таблоидна преса, която предприема кампании срещи отделни личности без мисъл за последствията – безмилостна кампания, която ескалира през изминалата година по време на нейната бременност и отглеждането на нашия новороден син.“

Херцогът споделя, че решението за действие от страна на двойката е отнело „много месеци подотовка“. „Бях тих свидетел на личното ѝ страдание твърде дълго. Да отстъпим и бездействаме би било обратното на всичко, в което вярваме“, признава той.

Освен за публикуването на писмото, Меган и Хари обвиняват изданието Mail On Sunday за преправянето му. В него херцогинята отговоря на баща си след многото му изказвания в пресата и опити да се свърже с нея. „Освен незаконното публикуване на този личен документ, те нарочно се прицелват със стратегическо пропускане на отделни изречения и думи, за да маскират лъжите, които излагат вече повече от година“, заявява Хари.

Превръщането на Меган Маркъл в мишена за британските таблоиди е още по-болезнено за Хари след загубатата на майка му – лейди Даяна, която беше преследвана от папараци, включително в нощта на смъртта си през август 1997 г.

„Макар това действие да не е безопасното, то е правилното. Защото най-големият ми страх е историята да се повтори“, завършва изявлението си херцогът и допълва: „Виждал съм какво се случва, когато някой е превърнат в стока до степен, в която вече не е третиран и възприеман като истински човек. Загубих майка си и сега виждам как съпругата ми се превръща в жертва на същите могъщи сили. Благодарим на публиката за продължителната подкрепа. Ценим я огромно. Въпреки че може да не си личи, наистина се нуждаем от нея.“

принц Хари Меган Маркъл
Снимка: Getty

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти