Меган и Хари ще съобразят броя на децата си с глобалното затопляне

Меган и Хари ще съобразят броя на децата си с глобалното затопляне
Снимка: Getty

Британският принц Хари каза, че той и съпругата му Меган няма да имат повече от две деца. Хари направи това признание в интервю с експертката по съхранение на видовете Джейн Гудал за септемврийския брой на сп. "Вог", предадоха световните агенции. Меган е гост-редактор на този брой на списанието.

Хари, който подобно на баща си принц Чарлз отправя предупреждения за опасностите пред климата, изрази в разговора безпокойство за планетата, което повдигна въпроса и за идните поколения и за децата. "Максимално две", каза Хари на въпрос за броя на децата, които би искал да има със съпругата си. Той сподели, че това, че през май е станал баща (тогава се роди Арчи, първото дете на Хари и Меган), е променило перспективата му за нещата.

g
Снимка: Getty

Хари заяви, че унищожаването на околната среда е ужасяващо и допълни, че хората вече живеят в това унищожение. За да илюстрира какво има предвид, той каза, че хората сега са като в експеримента със живите жаби в прогресивно загряваща се вода. "Ние сме като жаби във водата и вече сме в кипящата вода", заяви той.

"Винаги съм си мислел, че това място ни е дадено на заем. Ние трябва да можем да оставим нещо по-добро зад нас за идното поколение", допълни той.

g
Снимка: Getty

В същото интервю принц Хари говори и за неосъзнатата склонност към расизъм, като каза, че някои хора не си дават сметка за собствените си предразсъдъци и сравни това със стигма, която се предава от поколение на поколение, предаде Ройтерс.

Принцът каза, че когато директно се каже на човек, че е направил или казал нещо расистко, той веднага ще заяви, че не е расист. Но хората неосъзнато могат да бъдат расисти заради средата, в която са отраснали и са били отгледани. Хари каза, че "точно както стигма, която се предава от поколение на поколение, перспективата за света, за живота и за хората е нещо, което се научава" от семейството, от по-възрастните поколения, от рекламата, от средата, в която човек живее.

g
Снимка: Getty

Принц Хари в миналото разкритикува расистки нотки в някои медийни информации за съпругата си, която е афроамериканка по майчина линия и бяла по бащина линия, припомня Ройтерс.

g
Снимка: Getty

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти