Матю Макконъхи ще преподава кино в Тексас

Матю Макконъхи
Снимка: The University of Texas at Austin

Представяте ли си да отивате сутрин на лекции, а първото, което чувате, е “Alright, alright, alright”? И ние сме изкушени от мисълта Матю Макконъхи да ни е професор, а и със сигурност бихме били редовни в часовете му, но ето че картинката вече не е само мираж.

Университетът в Остин, Тексас обяви в сряда, че актьорът официално се присъединява към катедрата „Радио, телевизия, филми“, след като преподава там като гост лектор от 2015 г. Макконъхи сам разработва учебния план на курса, в който представя задкулисен поглед върху всеки етап от продукцията на филм.

Това е класът, който бих искал да имам, когато бях във филмово училище. Работата в класната стая с тези студенти ми дава шанс да ги подготвя. Създаването на филми, превръщането на думи от хартия в кино, е едновременно наука и изкуство - без значение от времето или поколението. Елементите на истината и истинската радост от процеса са вечни. Това винаги ще бъде фокусът ни в класната стая.

Макконъхи завършва кино в Университета в Остин през 1993, участва в повече от 50 филма, сред които „Време да убиваш“, „Вълкът от Уолстрийт“, сериала „Истински детектив“, „Интерстелар“, а „Клубът на купувачите от Далас“ от 2013 му носи Оскар и Златен глобус за най-добра мъжка роля. Предметът му „От сценария до екрана“ през есенния семестър тази година включва анализ на филмите „Мъд“ (2012) и „Джентълменът“, който предстои да излезе догодина.

Матю МакКонъхи
Снимка: Getty/Gulliver

 

Още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти