Мария Илиева в едно различно интервю

Мария Илиева в едно различно интервю
Снимка: AVON

Широка усмивка и кадифен глас. Дълга коса и съблазняващ поглед. Изтънчен маниер и качествена музика. Излъчване на женственост и нежност...
Досетихте ли се с кого успя да си поговори Edna тези дни? С Мария Илиева, разбира се!

Ние, Мария, Лили и Християн, зададохме своите въпроси към Мария Илиева и сега ви показваме какво ни отговори тя:

Мария Атанасова: Чували сме история, че първия път, когато някой е обърнал сериозно внимание на гласа ви, е било в някакво заведение, след като запявате песен на Трейси Чапман. Тази история ни дава основание да ви попитаме какво е количеството търпение, с което трябва да се въоръжи един талантлив човек, ако иска да успее.  Да "чака да ги открият" или да "открива кой го чака"?
Мария Илиева: Когато знаеш какво искаш, вярваш в смисъла му и чертаеш в мечтите си пътя да го постигнеш, рано или късно то се случва. Разбира се, необходими са тонове търпение и целеустременост. А "откриването" е част от късмета, който Господ праща, когато влагаш сърце, чисти мисли и посвещение.

Мария Атанасова: Следващото сравнение вероятно ще се стори на някои неоснователно, но изпиването на едно кафе на крак отнема точно толкова време, колкото и изслушването на една песен на музикалния плеър. На какво се дължи според вас фактът, че сме склонни да платим за едно кафе (в някои вериги) близо три пъти стойността на една песен, купена по интернет?
Мария Илиева: Най-вече на нагласата на българите. Самата идея да си купим музика, филм или изобщо произведение на изкуството, особено нематериално такова, се вижда странна на хората. Разбира се, пиратството е проблем от световен мащаб, но е тъжно, че именно България е втората държава след Китай по процент нелегален даунлоуд на глава от населението. Години наред у нас да се свалят музика и филми беше нещо съвсем нормално и сега е много трудно това отношение да бъде променено. В държавите с развит музикален бизнес и солидни културни натрупвания мисленето на хората е различно – за тях е напълно естествено както се плаща за едно кафе, така и да се плати и за песен.

Християн Немски: Кой е най-запомнящият се концерт с ваше участие? Споделете и някоя комична случка на сцената?
Мария Илиева: Всеки концерт носи различно вълнение и е запомнящ се по свой собствен начин. Няма да забравя концерта ми "10 години Лунен сън" в зала "Фестивална", София – той беше най-големият ми самостоятелен концерт и с него отбелязах 10 години от началото на соловата ми кариера. Наистина беше специален. В момента завършвам работата по DVD-то от него, скоро ще бъде на пазара и ще се радвам с него да успея да предам поне част от вълнението, което изпитвах. По време на концерта смених три визии. Роклите бяха подбрани специално за мен от Светослав Колчагов, един от петимата основни дизайнери в екипа на Вивиан Уестууд. Беше предизвикателство да сменям тоалетите зад сцената за секунди – докато групата ми довършва някоя песен. Бяхме изчислили едното преобличане да е след дуета ми с Графа, който беше специален гост на концерта. Спомням си как се молех зад сцената той да продължи да разпява публиката, докато аз успея да се закопчая и да сменя чорапите, които скъсах при преобличането (смее се).

Християн Немски: Ако сега започвахте музикалната си кариера, какво щяхте да промените?
Мария Илиева: Времената тогава бяха различни, усещаше се огромната потребност и жажда за българска поп музика. После нещата се промениха, най-вече заради медийната немарливост. Новата музикална бг вълна, голяма част от която се дължи на финалистите от X Factor, с които се гордея много, привлече вниманието и на медиите, и на феновете, което е приятна тенденция. Надявам се да се превърне в константа smiley Не бих променила нищо – вярвам, че за всичко, което ми се случва, има причина. Научих много през тези години, помъдрях, всеки мой избор, който съм правила, ме е довел до тук. Това ми дава повод да определя себе си като много щастлив човек.

Лилия Огнянова: Какво не знае публиката за Мария Илиева? Каква е Мария извън сцената?
Мария Илиева: Не съм различна – нямам специален сценичен или медиен образ. Музиката е моя живот и животът ми е музика, без значение дали съм солов артист или съм част от екип - като автор или продуцент. Извън сцената съм същият перфекционист, просто се занимавам едновременно с повече и различни неща.

Мария Атанасова: Edna.bg е сайт, ориентиран към дамската аудитория, но ежедневно статистиката показва, че близо 1/3 от потребителите ни са мъже. Според вас, кое е това нещо, което мъжете така трескаво търсят да узнаят за жените и... ще го намерят ли?
Мария Илиева: Истинските жени винаги са обгърнати с частица тайнственост – това ги прави по-специални и желани. А женската чувственост и тайните вървят ръка за ръка. Чувствеността се състои от много фини емоции, лица, настроения и аромати – също като самата жена. Тя е неконтролируема: едновременно стихийна и хармонична; пламенна и деликатна; дръзка и мила. Ако един мъж е достатъчно смел и обича истински, може да разгадае частица от тази мистерия.

Лилия Огнянова: Във връзка с това – наскоро станахте рекламно лице на козметичната компания AVON  и на нов аромат, вдъхновен именно от женската чувственост. Каква е тайната на вашата чувственост?

Мария Илиева: Ако я споделя, няма да е вече тайна, нали така. Шегувам се, разбира се! Ще ви разкажа за моята лична емоция с този аромат. Sensuelle истински ме вдъхнови, именно защото е парфюм за нежната и чувствена жена и ме провокира да преоткрия най-женствената си същност. Световноизвестните майстори парфюмеристи са съчетали нотките на гардения, кашмирена дървесина, орхидея и бергамот в една съвършена хармония. А цитрусовите нотки правят аромата много "мой". Впечатлена съм от факта, че всеки нюанс изключително фино "разкрива" различни аспекти на моя характер. Затова мисля, че Sensuelle е универсален ключ към неповторимата аура на всяка дама – защото държи знанието за всички женски чувства и настроения.

Лилия Огнянова: Вие сте жена с очарователна усмивка! Какво може да ви накара винаги да се усмихнете?
Мария Илиева: Благодаря! Възпитана съм да се радвам на живота и света. Една усмивка със сигурност може да ме накара да се усмихна в отговор.

Лилия Огнянова: Какво искате да ви донесе 2013 година, какво си пожелавате?
Мария Илиева: Пожелавам си да съм здрава. Подготвям някои много интересни музикални проекти, надявам се 2013 да ми донесе много късмет и успех!

Лилия Огнянова: С какво ще изненадате публиката през следващите месеци, какви са професионалните ви планове?
Мария Илиева: Подготвям два нови сингъла, които ще излязат съвсем скоро. Първият се казва "Виж ме" и е почти готов, а вторият е една прекрасна балада, която големият Краси Гюлмезов написа за мен. Работя и по няколко песни в колаборация с талантливи артисти, с които имаме близко усещане за света и музиката. Концертното ми DVD "10 години Лунен сън" съвсем скоро ще е на пазара. Нямам търпение да изляза и на големите европейски сцени през март – Тони Карейра, мегазвездата на латиномузиката, с когото записахме дует в края на миналата година, ме покани да бъда част от турнето му. Засега има три потвърдени дати в зала "Олимпия" в Париж и две в Лисабон.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти