Мария Гроздева за битката с рака: ,,Ако се бях забавила месец, щеше да се разпространи по цялото ми тяло“

За рубриката на Деси Банова ,,Тук и сега“ по NOVA пред камерата застана олимпийската шампионка Мария Гроздева, която разказа интересни и вълнуващи неща за спортната си кариера, отношенията със съпруга ѝ и връзката на сина ѝ Валери с актрисата Мария Бакалова.

,,Майка ми и баща ми ме записваха на класически балет, на пиано, но не ме влечеше. С брат ми започнахме да обикаляме, освен квартала, и залите - плувния басейн, гимнастическите зали. Когато той беше в шести клас, а аз в четвърти, баща ми го заведе на стрелбището. Аз ходех да гледам, по-късно ме записаха и мен. В седми клас вече бях майстор на спорта. Девети клас влязох в Националния отбор - започнаха тренировки, лагери в провинцията, състезания, все по-добри резултати и медали“, разказва Мария.

За емоцията от победата тя споделя, че е все едно политаш, целият товар пада. Благодариш на Господ, чувстваш лекота, удовлетвореност.

Спортистката разказва и за това дали е било лесно да сложи край на спортната си кариера: ,,Преди две години беше лесно, да, но ако трябваше да взема решението преди Рио де Жанейро (2016г.), нямаше да го направя. На една много силна световна купа в Пекин взех първо място. Тогава си казах, че няма отказване и ще се подготвям за Токио. След това дойде COVID-19 и не успях сякаш да се подготвя. Отидох все пак, това беше за мен седма Олимпиада. Постарах се да се представя добре, но някак си не беше същото, бях излязла от форма“.

Олимпийската състезателка споделя, че вече не ѝ липса спортът и не иска да ходи на стрелбището, защото иска да си почине.

Гроздева сподели и за битката ѝ с рака: ,,Взеха се мерки навреме, отидох на преглед. Папилома вирусът не се проявява, чувстваш се здрав. Помогна ми незнанието от това какво би могло да стане, ако се бях забавила. Това го разбрах по-късно. Докторът каза, че ако се бях забавила месец, щеше да се разпространи по цялото ми тяло. Профилактичните прегледи са много важни. Българите нямаме тази култура, но трябва да започнем.“

,,Много пъти сме си говорили с мъжа ми какво щеше да бъде, ако не се бяхме срещнали. Няма нищо по-хубаво от това двама човека, които се обичат и са семейство, да гледат в една посока. Ние така сме свикнали, че ако се разделим дори за ден, си липсваме. Не е задължително да си говорим непрекъснато, дори когато си мълчим и си гледаме телевизия, ни е хубаво. Може би нямаше да постигна успехите си без него. Един друг се вкарваме в релси, в кондиция.“, споделя тя. 

На въпрос дали вниманието върху сина ѝ Валери и връзката му с Мария Бакалова я притеснява, тя отговори: ,,Не ме притеснява, по-скоро Валери се притеснява. Млада и хубава двойка, обичат се. Това е най-важното, щастливи са. Тя сега е в Канада и я чакаме да се върне. Те са си направили план, така че да не си липсват прекалено.“

Мария Гроздева сподели, че най-голямото чудо в живота ѝ, е прекрасният начин, по който той протича – здравите деца, които са отгледали, семейството, състезанията. ,,Нека сме живи и здрави и да се радваме“, допълни тя.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти