Мария Бакалова без награда, но с приказна визия на наградите „Златен глобус“

Българската актриса Мария Бакалова стана част от церемонията по връчване на наградите „Златен глобус“ с номинацията си за най-добра актриса в комедиен филм или мюзикъл за „Борат 2”. В категорията обаче спечели Розамунд Пайк с ролята си във филма “I Care A Lot".

В речта си британката се обърна към Мария, като спомена една от най-противоречивите сцени на българката в „Борат 2”, където остава насаме с личния адвокат на Доналд Тръмп - Руди Джулиани. В моя филм трябваше да плувам от потъваща кола. Мисля, че вероятно бих предпочел да направя това, отколкото да съм в стая с Руди Джулиани, каза Пайк. Мария, поздравявам твоя блясък и смелост.

Розамунд Пайк
Снимка: Getty

Преди началото на събитието Мария публикува снимка в Instagram с празничната си визия за вечерта. Първата българска актриса, номинирана за престижната награда, беше носеше дълга червена рокля на Armani и бижута Lorraine Schwartz.

„Толкова се вълнувам за първите ми Златни глобуси! Поздравления на всички номинирани и желая на всички прекрасна вечер“, написа тя към кадъра, а в стори благодари на марките, които са се погрижили за вида ѝ: „Благодаря ви, че ме накарахте да се чувствам като принцеса тази вечер.“

Бакалова беше номинирана в категорията за ролята си на Тутар в „Борат 2” на Саша Барън Коен. Лентата получи „Златен глобус” в категорията за филмова комедия или мюзикъл, а Саша Барън Коен беше отличен за най-добър актьор в комедия.

Първата обявена награда тази година беше за най-добър актьор в поддържаща роля. Тя отиде при Даниел Калуя за изпълнението му в „Юда и черният месия”, съобщи Асошиейтед прес.

Наградата за най-добър сценарий отиде у Арън Соркин за „Процесът срещу Чикаго 7” на Netflix.

„Шитс крийк” взе отличието за най-добър телевизионен комедиен сериал. Поредицата беше наградена и в още една категория - за най-добра актриса в телевизионен комедиен сериал за изпълнението на Катрин О'Хара.

Марк Ръфало победи в категорията за най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал за ролята си в „Дотолкова съм сигурен”. За най-добър актьор в поддържаща роля в телевизионна поредица бе отличен Джон Бойега за изпълнението му в „Малка брадва”.

Призът за най-добра актриса в телевизионен драматичен сериал отиде при британската актриса Ема Корин за ролята ѝ на принцеса Даяна в „Короната”.

Заради пандемията от коронавирус тази година церемонията, която беше отложена с два месеца, бе предавана от двете крайбрежия на САЩ с водещи Тина Фей и Ейми Полър.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти