Малко известни скандали около кралските пътувания

Официалните световни турове на кралското семейство изискват строга прецизност и само най-добрата организация, за да се гарантира, че всичко е планирано - и че е покрита абсолютно всяка възможност за инциденти. Но не винаги всичко се получава толкова гладко, както е било планирано.

Опитът за убийство на Кралица Елизабет през 1981 г. в Нова Зеландия

Кралските турове предоставят идеалната възможност за представители на обществеността в Британската общност да се срещнат с британското кралско семейство. Лесно е да се подцени риска, на който семейството се излага появявйки се толкова открито на обществени места.

Кралица Елизабет II празнува рождения си ден с парад и авиошоу в компанията на семейството си и цялата нация.
Снимка: Getty/Guliver

По време на гостуването на Кралица Елизабет в Нова Зеландия през 1981 г., младеж с умствено увреждане стреля по нея с пушка, но за щастие беше твърде далеч, за да и навреди. Хора от тълпата чуха изстрела, но полицията ги успокои, че това е бил гърмеж от ауспуха на стара кола.

Гостуването на принц Чарлз и Даяна в Канада през 1988 г.

Когато има проблеми от личен характер в семейството, пдобни световни обиколки разкриват пред обществеността напрежението и отчуждението между кралските двойки. Обиколката на Чарлс и Даяна в Канада през 1988 г. разкри тяхното отчуждение твърде добре: езикът на тялото показа всичко. Кралската двойка изглеждаше напрегната и притеснена на снимките на които двамата бяха уловени заедно в кадър.

Лейди Даяна
Снимка: Getty/Guliver

Гостуването на принц Чарлз и Даяна в Индия през 1992 г.

По време на посещението им в Индия, което бе и последното им пътуване заедно, тази отчужденост лъсна още повече. Снимката със самотната Даяна, на фона на Тадж Махал, се превърна в трогателно изявление за емоционалната й изолация.

Посещението на прин Филип в Китай през 1986 г.

Принц Филип винаги е бил известен със своите гафове, както у дома, така и в чужбина. Обикновено никой не ги възприема прекалено сериозно, но понякога те рискуват да причинят международен инцидент. През 1986 г. по време на посещение в Китай, той каза на британски студенти учещи в Пекин, че ако останат в страната твърде дълго, ще се приберат във Великобритания със дръпнати очи.

принц филип
Снимка: Getty/Guliver

След този гаф британският посланик прекъсна работата си за няколко дни, докато успее да замаже нелепият гаф на принца.

Пътуването на принцеса Ан до остров Гърнзи през 2007 г.

Принцеса Ан, подобно на баща си, често говори без да се замисли и е твърде откровенна пред медиите. През 2007 г. тя се спъна и падна пред приветлива тълпа от ученици. Един добронамерен служител се опита да й помогне, но получи рязко порицание от яростната принцеса: „Не правете това, благодаря ви. Да ме сграбчите около дупето няма да помогне "!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти