Маги Гиленхал: Твърде стара за любовница на 55-годишен мъж

Маги Гиленхал
Снимка: Getty/Gulliver

37-годишната актриса Маги Гиленхал стана причина за полемика в Холивуд, след като заяви, че ѝ била отказана роля на избраница на сърцето на 55-годишен актьор, защото била прекалено възрастна, съобщи Франс прес.

В интервю пред сайта Wrap синеоката актриса сподели, че се случват някои неща, които наистина са разочароващи и същевременно изненадващи.

"Аз съм на 37 години. Неотдавна ми казаха, че съм прекалено стара, за да се превъплътя в образа на любовница на 55-годишен мъж. Бях смаяна. Почувствах се зле, малко по-късно се ядосах, а след това започнах да се смея", сподели актрисата.

Изявлението ѝ предизвика много коментари в Twitter.

Холивуд често е критикуван за дискриминация спрямо жените.

Сестрата на Джейк Гиленхал, снимала се във филмите "Дони Дарко" и "Черният рицар", обаче е оптимист. "Много жени днес вършат невероятна работа - снимат се в роли на истински жени, превъплъщават се в сложни образи", допълни тя.

Критиките за дискриминация спрямо жените не са свързани единствено с Холивуд. Тази седмица кинофестивалът в Кан също бе критикуван, защото жени, които носят обувки с плоски подметки, не били допуснати до филмови премиери.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти