Лошото добро момче на Холивуд: Дейвид Духовни на 58

Лошото добро момче на Холивуд: Дейвид Духовни на 58
Снимка: netinfo

Дейвид Духовни е роден на 7 август 1960 г. в Ню Йорк.

Учи в университета Princeton, където получава бакалавърска степен на образованието си, а по-късно в Yale става магистър по английска литература и започва да работи върху докторантурата си.

По същото време тръгва на курсове по актьорско майсторство. Малко по малко започва да си намира работа като се снима в разни реклами и получава малки театрални роли. Напускa Yale през 1987 г. и заминава за Ню Йорк Сити, а малко по-късно се мести в Холивуд.

През 1997 г. Дейвид Духовни се жени за Теа Леони, с която имат две деца – Маделин и Кид.

Актьорът е бивш вегетарианец, а сега не яде червено месо. Има алергия към определени метали, което му позволява от време на време да не носи сватбената си халка. През 2008 г. излиза от клиника, в която постъпва заради зависимост към секса. Малко след като се прибира у дома, двамата с Леони се разделят, но никъде не се споменава за развод.

Филмовият дебют на Дейвид Духовни е през 1988 г. в "Работещо момиче" с Харисън Форд, Сигорни Уивър, Мелани Грифит, Алек Болдуин, Кевин Спейси и др. Година по-късно се снима в "New Year's Day". През 90-те години Духовни продължава да се снима, като излизат "Denial" (1990) и "Bad Influence" (1990). През 1990 г. Духовни има роля в сериала "Туин Пийкс".

През 1991 г. е премиерата на "Julia Has Two Lovers", същата година по кината тръгва и "Не казвайте на мама, че бавачката е мъртва" с Кристина Апългейт.

До края на годината излизат още "The Rapture" с Мими Роджърс.

През 1992 г. е премиерата на "Ruby" с Шерилин Фен, както и на "Бетовен" със Стенли Тучи.

Снимка: netinfo

Последният филм за годината е "Venice/Venice". По това време Духовни започва да се снима в еротичната видео поредица "Дневниците на червените обувки", която продължава до 2002 г. През 1993 г. е премиерата на "Калифорния" с Брад Пит. Същата година Дейвид започва снимките на изключително успешния и популярен сериал "Досиетата Х" с Джилиан Андерсън. Поредицата продължава девет сезона. Междувременно през 1997 г. излиза следващият пълнометражен филм с американеца - "Playing God" с Анджелина Джоли. На следващата година е премиерата и на игралния "Досиетата Х", който също е приет много добре от зрителите.

Снимка: netinfo

През 2000 г. Духовни е част от "Return to Me" с Мини Драйвър. Година по-късно е премиерата на комедията "Еволюция" с Джулиан Мур, Шон Уилям Скот и др. Отново през 2001 г. Дейвид се снима в "Зулендър" на Бен Стилър, с Оуен Уилсън, Уил Феръл, Мила Йовович, Джон Войт и др.

През 2002 г. излиза "Full Frontal" на Стивън Содърбърг, с Джулия Робъртс.

Снимка: netinfo

Две години по-късно по кината тръгват "Кони и Карла" и "House of D" - режисьорският дебют на Духовни. Във филма участват още Робин Уилямс, Теа Леони и др. През 2005 г. американският актьор участва във "Вярвай му" с Джулиан Мур, а година по-късно е премиерата на "The TV Set" със Сигорни Уивър. Засега последните участия на Духовни са във "Всичко, което изгубихме" (2007) с Хали Бери, Бенисио Дел Торо и др., "The Secret" (2007), "Досиетата Х: Искам да повярвам" (2008), "The Joneses" с Деми Мур, "Goats" (2012) и "Phantom" (2013). В момента Духовни се снима в сериала "Секс до дупка".

Снимка: netinfo

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

>>> За още полезни статии изтеглете нашето мобилно приложение ТУК >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти