Лейди Гага с поредното отличие – Жена на годината

Лейди Гага
Снимка: Getty/Images

На церемонията "Жените в музиката", която се състоя в Ню Йорк, Лейди Гага беше обявена от Billboard за Жена на годината, съобщи Асошиейтед прес.

Миналата година Лейди Гага издаде джаз албума "Cheek to Cheek" с Тони Бенет. Той спечели награда Грами, а двамата изнесоха 36 концерта с песни от него.

Лейди Гага планира още един албум за следващата година. Тя се снима и в петия сезон на сериала "Зловеща семейна история".

Миси Елиът, която през последните години до голяма степен остава извън светлината на прожекторите, но се завърна с нов сингъл миналия месец, беше обявена от "Билборд" за иноватор на годината.

Лейди Гага и Миси Елиът се просълзиха, докато разказваха за трудностите, с които са се сблъсквали в кариерата си, и за борбата, която е трябвало да водят.

На церемонията "Жените в музиката" на "Билборд" бе отдадена почит на 50-те най-влиятелни дами на ръководна длъжност в музикалната индустрия. Наред с тях отличия получиха и изпълнители като Лорета Лин, Деми Ловато, Селена Гомес, Лана Дел Рей и други.

Кънтри певицата Лорета Лин бе удостоена с първата награда "Легенда" на "Билборд". Отличието е признание за "историческия принос към развлекателната индустрия и майсторството на американската музика".

"От момента, когато проби преди повече от пет десетилетия, Лорета Лин е неспираема музикална сила, която пише и пее със спиращо дъха безстрашие и честност", каза съпрезидентът на "Билборд" Джанис Мин. „Като пионер в музиката, автор и вдъхновение за всички - от Джак Уайт до Миранда Ламбърт, Лорета Лин премести всички граници в музиката и е пример за легенда". 

Лорета Лин, която е на 83 години, получи наградата си три месеца преди да издаде първия си албум от повече от 10 години. "Full Circle" ще излезе в продажба през март.

Лана Дел Рей бе почетена за оригиналната си музика. Изпълнителката на хита "Video Games" получи наградата "Пионер" на церемонията в Ню Йорк като признание за вдъхновяващата и интересна насока на кариерата й.

"Лана Дел Рей прави нещата по свой начин от мига, когато за пръв път се появи на сцената, и продължава да взема смели решения, които противоречат на установената практика", заяви Джанис Мин от "Гугенхайм мидиа". „Тя е пионер, като се започне от музиката ѝ и се стигне до много други нейни дейности. Лана кара всички да чакат с интерес следващата ѝ стъпка".

Селена Гомес бе удостоена с отличието "Първенец в чарта". Наградата "Влиятелна личност" беше връчена на вокалистката на "Алабама шейкс" Британи Хауърд, а новоучреденият приз "Разбивач на правилата" - на Деми Ловато. На церемонията "Жените в музиката" на Келси Балерини бе връчено отличието за изгряваща звезда.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти