Кръщаването на принцеса Шарлот Елизабет Даяна

Херцогинята на Кеймбридж Кейт държи дъщеричката си принцеса Шарлот Елизабет Даяна
Снимка: Getty

Кръщенето на принцеса Шарлот - второто дете на принц Уилям и съпругата му Кейт, се състоя на 5.07 (неделя) в църквата "Света Мария Магдалена" в Сандрингам, Източна Англия, оповести пресслужбата на двореца Кенсингтън.

За разлика от кръщенето на брат ѝ Джордж през 2013 г., това на Шарлот Елизабет Даяна не бе в Лондон, а в провинциалната резиденция на родителите ѝ Анмър хол на територията на кралското имение Сандрингам.

Началото бе дадено в 16:30 ч. по Гринуич. Кръщенето бе извършено от Кентърбърийския архиепископ Джъстин Уелби с вода от р. Йордан, където е бил кръстен Исус Христос. Същата вода бе използвана преди две години и при кръщаването на брата на малката принцеса, принц Джордж.

На кръщенето присъстваха по-малко от 30 души. Освен херцозите на Кембридж Уилям и Катрин, принцеса Шарлот и принц Джордж, дойдоха кралица Елизабет Втора, херцогът на Единбург Филип, принцът на Уелс Чарлз и херцогинята на Корнуол Камила, както и родителите на херцогинята на Кембридж Керъл и Майкъл Мидълтън, брат й Джеймс и сестра й Пипа Мидълтън.

Принц Хари не бе на паметното събитие, тъй като се намира в Африка.

Кръстниците са петима, сред които Лаура Фелоус, братовчедката на принц Уилям, и Адам Мидълтън, братовчед на херцогинята на Кембридж Катрин. Останалите трима души са приятели на херцозите на Кембридж. Единият от тях е Томас ван Страубензее. Кръстници на принц Джордж бяха седем души.

На кръщенето принцеса Шарлот бе облечена по същия начин, както бе навремето брат ѝ, принц Джордж. През 2013 година той носеше копие на кръщелна рокля от дантела и сатен, направена първоначално за най-голямата дъщеря на кралица Виктория през 1841 г. В периода 1841-2004 г. тя е носена от 62 кралски бебета, включително и принц Уилям.

Копието от 2004 г. е дело на шивачката на кралицата Анджела Кели, защото оригиналът се е износил. За последен път той е облечен от лейди Луиз Уиндзор през 2004 г.

Снимки от събитието можете да разгледате в нашата Галерия ТУК.

Виж още:

Защо изписаха Кейт Мидълтън и бебето толкова бързо?

Кръстиха сина на Кейт Мидълтън и принц Уилям

Новата диета на Кейт Мидълтън

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти