Красота и достойнство от Олена Зеленска в САЩ: „Сега моля за нещо, което никога не бих искала“

колаж Олена Зеленска Байдън САЩ
Снимка: Getty

Първата дама на Украйна, Олена Зеленска, пристигна на посещение в САЩ по-рано тази седмица.

44-годишната съпруга на Володимир Зеленски получи топло посрещане във Вашингтон във вторник. 71-годишната първа дама на САЩ, д-р Джил Байдън, и 79-годишният президент Джо Байдън я приеха в Белия дом с букет цветя. Двете дами се прегърнаха преди за снимки към тях да се присъедини и посланикът на Украйна, Оксана Маркарова.

Олена Зеленска бе посрещната в Белия дом

Олена Зеленска изглеждаше очарователно в бледожълт костюм на украинската дизайнерка Лилия Литковаска. Съчетанието от пола и горна част, разкроена под талията и с квадратно деколте, беше допълено от обувки в синьо. До нея Джил Байдън заложи на обичайния си избор от рокля с флорални мотиви, а визията ѝ бе завършена с чифт обувки в жълто.

По-късно се е състояла среща между двете първи дами, за да „подчертае човешката цена на агресията на Русия срещу Украйна“, споделят от Белия дом. Двете са разговаряли за „продължителната подкрепа на Съединените щати за правителството на Украйна и нейния народ, докато те защитават своята демокрация и се справят със значителните човешки въздействия от войната на Русия, които ще се усещат години напред“.

Олена Зеленска говори пред Американския конгрес в сряда. За събитието тя се появи в черна рокля тип костюм, преплетена с бял плат, върху който виждаме традиционна украинска бродери.

Първата дама започна 15-минутната си реч със снимки от опустошени улици в страната, включително разказвайки за деца, станали жертви на войната.

„Сега моля за нещо, което никога не бих искала да поискам“, каза Зеленска в Капитолия. „Моля за оръжия - оръжия, които няма да бъдат използвани за водене на война на чужда земя, а за защита на дома и правото да се събудиш жив в този дом.“

Олена Зеленска говори пред Американския конгрес

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти