Кралско кръщене: принцеса София и принц Карл Филип от Швеция отбелязаха празника на третото си дете

шведско кралско семейство
Снимка: Getty

Съботният ден беше празничен за шведското кралско семейство - принцеса София и принц Карл Филип отпразнуваха кръщенето на третия си син – принц Джулиан, в параклиса на двореца Дротнингхолм в столицата Стокхолм.

Двете по-големи деца на двойката, 5-годишният принц Александър и 3-годишният принц Габриел, също присъстваха на церемонията, предават от People.

Вижте снимки от ритуала тук >>>

Вижте снимки от пристигането на гостите тук >>>

Към петчленното семейство се присъединиха родителите на принц Карл Филип, крал Карл Густав и кралица Силвия, сестрите му - принцеса Виктория и принцеса Мадлен, заедно със своите съпрузи.

За кръщенето си принц Джулиан беше облечен в бяла рокля, която е в семейството от десетилетия и носена от баща му по време на неговото собствено кръщение.

Mайката на принц Джулиан - принцеса София, изглеждаше прекрасно в бяла рокля Etro с флорални мотиви. Акцент във визията, който придаваше нежност, бе дългата бяла панделка в косата ѝ.

шведско кралско семейство
Снимка: Getty

Принц Джулиан Херберт Фолке, херцог на Халланд, се роди на 26 март тази година и стана седмият поред претендент за шведския престол. Четиримесечното бебе е осмият внук на шведския крал Густав и кралица Силия, както и първият без титла Кралско височество.

Промени от 2019 г. разпореждат, че децата на Карл Филип и София, както и тези на принцеса Мадлен и съпругът ѝ Кристофър О'Нийл, няма да се възползват от подобно звание. Към тях няма да има очаквания за изпълняване на задължения, възложени от държавния глава, когато пораснат.

Вижте снимки от ритуала тук >>>

Вижте снимки от пристигането на гостите тук >>>

Прочетете още в Edna:

Прочетете още в Ох, на мама:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти