Кои са най-добре платените жени?

Кои са най-добре платените жени?
Снимка: netinfo

Някои спортисти се стремят към злато не само заради славата, която носи спечелването на олимпийски медал, но също така и към щедрата парична награда. Според "Форбс", много от най-добре платените спортистки участват на тазгодишната олимпиада в Лондон.

Няма значение дали златото в джобовете им е резултат от медалите, окачени на вратовете им, или е резултат от други техни професионални постижения, интересното е, че няма нужда да се чувстват загрижени да си търсят работа след 12 август, когато приключва Олимпиадата.

7. Агниешка Радванска

Полската тенисистка Радванска е едва на 23. Дори и да се прибере без медал от Лондон, нейните печалби възлизат на 6,9 милиона щатски долара през последната година.

6. Ана Иванович

Ненавършила 25 и достигнала 12 в ранглистата, Иванович може да се похвали с печалба от 7,2 милиона щатски долара годишни приходи.

5. Ким Юна

Едва на 22, от Южна Корея. Състезателката по фигурно пързаляне спечели златото във Ванкувър. Годишните й приходи се оценяват на 9 милиона щатски долара.

4. Виктория Азаренка

Родената в Беларус тенисистка, спечелила осем титли на сингъл и полуфинал от Уимбълдън 2011, е с приходи за миналата година, възлизащи на 9,7 милиона щатски долара.

3. Каролине Вознячки

 Освен с постиженията си в спорта, тенисистката от Дания е популярна заради връзката си с Рори Макелрой  и с предстоящата да излезе линия бельо с нейното име. Благодарение на обвързаността й с марки като "Адидас", "Ролекс", "Сони Ериксон" и печалбите от спорта, нейното богатство за миналата година е 13,7 милиона щатски долара.

2. Серена Уилямс

Тя вече притежава два златни Олимпийски медала. Благодарение и на договор с "Найки", в нейната сметка минлата година са постъпили 16,3 милиона щатски долара.

1. Мария Шарапова

Руската тенисистка е на 25 години, има куп заслуги и успехи, например четирите титли от Големия шлем и "скромните"  27,1 милиона щатски долара за изминалата година.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти