Кейт Мидълтън озари наградите БАФТА, принц Уилям критикува Академията

Кейт Мидълтън принц Уилям
Снимка: Getty

За четвърта поредна година херцогът и херцогинята на Кеймбридж присъстваха на церемонията по раздаването на наградите БАФТА.

Кейт Мидълтън изглеждаше величествено в рокля Alexander McQueen в бяло и златисто с дължина до земята. Наблюдатели отбелязаха, че моделът е носен от херцогинята и преди, по време на обиколка в Сингапур, Малайзия и Соломонските острови през 2012 г. Косата на Кейт беше прибрана, а визията ѝ допълваха обеци Van Cleef & Arpels.

Кейт Мидълтън принц Уилям
Снимка: Getty

Принц Уилям, който през 2020 г. отбелязва десетилетие като президент на БАФТА, носеше смокинг, а към края на церемонията произнесе и реч. В нея херцогът на Кеймбридж отправи критика към липсата на разнообразие при наградите, тъй като чернокожи актьори отсъстваха сред номинираните в основните актьорски категории тази година.

„Озоваваме се в дискусии за необходимостта да направим повече, за да адресираме разнообразието в този сектор“, каза Уилям от сцената на Роял Албрът Хол. „Това не може да бъде правилно в настоящия ден и епоха.“

Вижте още снимки от събитието тук >>>

Журналисти успяха да разсмеят двойката, докато тя се отправяше към входа на залата. Във видео, публикувано в Instagram, се чува как няколко гласа повтарят: „Кейт, изглеждаш чудесно“, а след тях някой казва: „Ти също, Уил!“, което предизвика смях у херцога и херцогинята.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

You know that time I made @kensingtonroyal laugh??? Oh yeah...tonight at @ee @bafta ❤ #eebaftas🤵

A post shared by Maciek Zielinski (@matim84) on

Вижте още снимки от събитието тук >>>

Прочетете още:

Време за британски Оскари: кой заблестя в нощта на БАФТА

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти