Кейт Мидълтън дари косата си за онкоболни деца

Кейт Мидълтън
Снимка: Getty/Gulliver

Сигурно си спомняте, че преди няколко месеца Кейт Мидълтън се появи с доста по-къса прическа и бе подстригала голяма част от дългата си коса.

Оказва се, че тогава херцогинята се е разделила с косите си в името на благотворителна кауза. Тя ги е дала за направата на перука за болно от рак дете.

Близки до кралската фамилия споделят, че личната фризьорка на Кейт от няколко месеца настоявала да подстриже косите й, защото били много дълги.

Кейт Мидълтън
Снимка: Getty/Gulliver

В крайна сметка тя се разделила с 18 см от своята грива, но решила да не изхвърля отрязаното, а да го дари анонимно на благотворителната организация Little Princess Trust, която подпомага изработването на перуки за деца, загубили своята по време на химио- или лъчетерапия.

Tова се случило преди няколко месеца, но едва сега става обществено достояние, тъй като близки на Кралската фамилия издават благоторителния жест на Катрин. 

“Косата е била изпратена под чуждо име”, споделя източник пред Daily Express. “Някъде малко момиченце ще носи перука от косите на истинска принцеса”, коментира събеседник на изданието от кралския двор.

Последвайте ни и в Инстаграм ТУК, за да откриете още материали на Edna.bg, които ще ви развълнуват!

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти