Катрин Деньов: edna вечна красавица на 78

Катрин Деньов
Снимка: Getty

Френската актриса Катрин Деньов днес празнува своя 78-ми рожден ден. Тя се ражда в Париж през 1943 г. в семейството на актьорите Морис Дорлеак и Рене Симоно.

Вижте тук снимки на актрисата през годините >>>

Деньов дебютира едва на 13-годишна възраст във филма „Ученички“ (1957), където тя е представена като Катрин Дорлеак. По време на работата си в киното приема моминското име на майка си за своя фамилия – Деньов, и го използва с цел да се разграничи от по-възрастната си сестра, която гради кариера с бащиното си име.

Катрин Деньов
Снимка: Getty

Филмът, който носи популярност на Катрин Деньов, е мюзикълът на Жак Деми от 1964 г. – „Шербурските чадъри“, който я извежда до нови водещи роли в класическия съспенс на Роман Полански – „Отблъскване“, във филма на Луис Бунюел – „Дневна красавица“, и като буржоазна домакиня, която постига своето сексуално удовлетворение, работейки в Парижки бордей, отново във филм на Полански.

Катрин Деньов печели националната филмова награда на Франция „Сезар“ за участието си в „Последното метро“, както и за ролята си в шедьовъра „Индокитай“ (1993), за която е номинирана и за „Оскар“ за най-добра актриса. Деньов участва и в седем англоезични филма, най-значимият от които е култовият „Гладът“.

Катрин Деньов
Снимка: Getty

През 2008 г. тя участва в своя 100-тен филм – „Коледна приказка“. Катрин Деньов има роли в над 130 филмови и телевизионни продукции.

Вижте тук още снимки на актрисата през годините:

Катрин Деньов през годините

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти