Какво са си казали Уилям и Хари с майка си Даяна в последния ден от живота й

Какво са си казали Уилям и Хари с майка си Даяна в последния ден от живота й
Снимка: Getty/Gulliver

Принцеса Даяна си остава една неразгадана мистерия дори 20 години след смъртта й.

Около личността на Даяна Спенсър не спира да се спекулира. За добро или за зло, тя създаде истинска революция в кралския двор и се превърна в икона след смъртта си.

Британските принцове Уилям и Хари разказват в нов документален филм за последния телефонен разговор, който са имали със своята майка - принцеса Даяна, преди смъртта й.

Филмът "Даяна, нашата майка: нейният живот и наследство" излиза по случай 20-ата годишнина от смъртта на Даяна, която загина при автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г.

"Никой никога не е разказвал тази история от гледната точка на двамата човека, които са я познавали по-добре от всеки друг и са я обичали най-много - нейните синове", заяви изпълнителният продуцент на филма Ник Кент.

Последният телефонен разговор между двамата принцове и тяхната майка е бил съвсем кратък.

Момчетата искали по-бързо да се върнат към игрите си, а не да губят време да си приказват по телефона със своята майка, която била на почивка във Франция
Това и досега тормози Уилям и Хари, тъй като Даяна щяла да умре същата вечер.

"Хари и аз ужасно бързахме да кажем довиждане, нали знаете - "ще се видим скоро". Очевидно ако знаех какво щеше да се случи, нямаше да бъда толкова безразличен", казва Уилям във филма. "Но този телефонен разговор се е запечатал в ума ми толкова силно", заявява той.

Снимка: Getty/Gulliver

Хари казва, че последният разговор е нещо, за което ще съжалява, докато е жив.

"Когато погледна назад, е невероятно тежко. Ще трябва да се боря с това до края на живота си", заявява той.

"Да не знам, че това е бил последният път, когато разговарям с моята майка. Колко различно би протекъл този разговор, ако имах дори най-малка представа, че животът й ще бъде отнет онази вечер", казва Хари.

Снимка: Getty/Gulliver

Филмът обръща внимание на аспекти от живота на Даяна като благотворителната й дейност, но избягва по-противоречиви теми като извънбрачните връзки.

В него двамата принцове си спомнят за чувството за хумор на своята майка, а също за това как са приели новината за смъртта на Даяна и последиците от нея, както и за болката от развода на техните родители.

Филмът може да се гледа по телевизионните канали ITV и HBO на 24 юли.

Същевременно бивш бодигард на принцесата разказа публично как тя е бягала през балкони и се е возела в автобуси, само и да се чувства поне за малко нормална.

Вече за никого не е тайна, че тя не е това, което целия свят виждаше на официалните събития. Но, оказва се, границите на нейните възможности са били наистина широки!

Снимка: Getty/Gulliver

Тя е само на 18 когато става принцеса на Англия. Принцеса Даяна обаче трудно свиква с кралския протокол и се впуска в опасни приключения, само и само да има няколко минути свобода.

Минали са 9 години от началото на брака й с принц Чарлз, а Даяна все още се чувства изоставена, нещастна и сама. Съпругът й вече се е върнал при Камила, а младата принцеса жадува за нормалност. Кен Уорф, охранител на принцесата разказва за някои от най-буйните й номера.

Снимка: Getty/Gulliver

„Една година реши да пътува до Франция с втора класа. Застана на летище Гетуик и за първи път в живота си се нареди на опашка. Веднага я разпознаха и настана суматоха. Не беше в опасност, но след 10 минути, вече се молеше да я изведа от там. След втория опит, вече нямаше желание да лети с нискотарифни авиокомпании. Наложи й се да виси на летището няколко часа“, разказва той.

В друг случай Даяна прескача балкон и изчезва за часове. По време на ски в Австрия, тя бяга от охраната си към 1 сутринта, прескачайки балкона. Когато на сутринта се прибира хвърля в ужас не само Уорф, но и цялата полиция в курорта. За щастие инцидентът е минал без наранявания, но страхът за нея е огромен.

Снимка: Getty/Gulliver

„Когато беше щастлива, нямаше по-сияен и мил човек от нея. В същото време горко ви, ако е ядосана – трябваше всички да стоим настрани“, споделя още бодигардът на Даяна.

Той разказва и за един от най-щастливите й моменти. „Беше с майка си във Верона. Инкогнито. Отидоха на концерт на Павароти и то като най-обикновени зрителки.

Снимка: Getty/Gulliver

В средата на концерта небето се отвори, тя нямаше чадър, но беше най-щастливия човек, който сте виждали“, споделя още той.

>>> За още полезни статии изтеглете нашето мобилно приложение ТУК >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти