Какво не знаеш за Джейсън Момоа, който днес навършва 39

Джейсън Момоа
Снимка: Getty

Артистизмът е присъщ за семейството, в което Момоа се ражда на 1 август 1979 г. – майка му е фотограф, а баща му – художник. Благодарение на тях у актьора се преплитат немски, ирландски, индиански и хавайски корени.

След като завършва училище той се записва в колеж, където учи морска биология, а по-късно в университета изучава биология на дивата природа. Въпреки че детството си прекарва в щата Айова заедно със своята майка, Джейсън се връща в Хаваи, където е роден, за да се сближи с баща си, който е местен. Там започва и професионалния път на Момоа.

Той печели титлата Модел на годината през 1999 г., а скоро след това той отбелязва първото си актьорско участие – в сериала „Спасители на плажа – Хаваи“, където играе в продължение на три години. За ролята Момоа е открит, докато работи в магазин за сърфове. Преди снимките той става и най-младият спасител в историята на Персийския залив. Интересните му занимания обаче не се изчерпват дотам – като по-млад пътува до Франция, за да учи рисуване, а след това и до Тибет, където се потапя в будизма.

Характерният белег на лявата му вежда е спомен от свада в бар, когато е ударен по лицето с чаша. Следват 140 шева и физически спомен, който обаче Момоа не се опитва да заличи, а превръща в свой отличителен знак.

След образа на Конан Варварина в едноименният филм от 2011 г. идва време за световна слава с „Игра на тронове“. Джейсън успява да спечели екипа на сериала, като по време на прослушването изпълнява Хака – военна песен, която новозеландското племе маори използва, за да плаши противниците си на бойното поле.

Снимка: netinfo

Момоа не е само актьор – той е съсценарист и режисьор на драматичния трилър „Пътят до Палома“ от 2014 г. В него участва и съпругата му Лиса Бонет, с която са женени от 2007 г. и имат две деца – Накоа-Уолф Манакауапо Намакаеха Момоа (9) и Лола Йолани Момоа (11). По този повод Джейсън казва, че винаги е искал да работи с жена си, но когато се събрали на снимачната площадка, се почувствал срамежлив пред нея.

Джейсън Момоа
Снимка: Getty

Джейсън споделя, че решението да поеме ролята на Аквамен във филмовата вселена на DC Comics, дължи до голяма степен на децата си – неговият син е голям фен на Батман, а дъщеря му обожава Жената чудо. „Би било хубаво да ме гледат в нещо, защото няма да си пуснат „Игра на тронове“ или „Червеният път“ скоро, но сега ще могат да видят в IMAX как татко им сритва задници”, казва той.

Джейсън Момоа
Снимка: Getty

нов банер
Снимка: Edna

нов банер
Снимка: Edna

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти