Първата среща на Меган Маркъл с Кейт Мидълтън говори много за отношенията им

Меган Кейт Пипа
Снимка: Getty

Меган Маркъл и Кейт Мидълтън нe са били нито врагове, нито най-добри приятелки, а просто любезни познати, ако вярваме на биографията „Да намериш свободата“.

Оказва се, че обстоятелствата зад първата им среща насаме могат да обяснят динамиката в техните отношения занапред, разказват от ELLE. Във въпросната книга авторите Омид Скоби и Каролин Дюран разказват подробно какво се е случило, когато бъдещата тогава съпруга на принц Хари се запознава с херцогинята на Кеймбридж през януари 2017 г.

Разкрития за кралското семейство от биографията на Меган и Хари „Да намериш свободата“

Срещата се състои месеци след като Меган вече се е запознала с принц Уилям през ноември 2016 г. Кейт Мидълтън по това време се намира заедно с децата си в Анмър Хол, а Уилям и Меган се срещат в дома на херцога и херцогинята на Кеймбридж в двореца Кенсингтън, Апартамент 1А.

Кралските репортери Скоби и Дюран пишат: „Меган беше разочарована, че не успя да се срещне с Кейт...Но след като се разбираха толкова добре с брат на Хари, тя не мислеше много повече над това.“

Двете дами се срещат скоро след като Меган и Хари се завръщат от тайното си новогодишно пътуване до Тромсьо. На 10 януари 2017 г. двойката гостува отново в Апартамент 1А, където Меган се запознава с херцогинята на Кеймбридж. Срещата им е „кратка“, разказват Скоби и Дюран.

Авторите добавят, че до този момент „Кейт изглежда не е проявявала особен интерес“ да разбере коя е приятелката на принц Хари. Приближен обяснява на кралските репортери, че това не е било нищо лично към Меган: „Херцогинята е изключително предпазлив човек.“ Кейт има тесен приятелски кръг, обясняват авторите, и внимава при допускането на нови хора. Приятелите на Мидълтън „са до голяма степен същите, които са били там в деня на сватбата ѝ“, пишат авторите.

По това време Меган носи подарък за отминалия рожден ден на Кейт на 9 януари: мека кожена тетрадка Smythson. Тя „помага за разчупването на леда, както и умилението на Меган към двадесетмесечната тогава Шарлот“, пишат Скоби и Дюран. „Срещата завършва с уверението от страна на Кейт, че Меган винаги е добре дошла да се свърже с нея, ако има нужда от нещо.“

Меган и Кейт продължават да поддържат служебни отношения, но не и повече от това. През март 2019 г. кралски източник казва пред ELLE.com, че Кейт е била „прекрасна подкрепа за Меган, давайки ѝ съвети относно протокола и живота във Фирмата (както членовете наричат кралското семейство – бел.ред.). Всеки преход е труден, да не говорим за институция, потопена в традиции и история.“

Хари Меган Уилям Кейт
Снимка: Getty

Вътрешният човек добавя, че херцогинята на Съсекс е благодарна за насоките и подкрепата на Мидълтън. „Меган се възхищава как Кейт никога не греши“, каза източникът ELLE.com.

В „Да намериш сбодата“ Скоби и Дюран пишат още, че връзката на Меган и Кейт извън задълженията им никога не се е развила особено. Според източник на авторите херцогинята на Кеймбридж по това време смята, че двете нямат много общо „освен факта, че живеят в двореца Кенсингтън“.

Кейт Мидълтън обаче не е оказала на Меган нивото на емоционална подкрепа, която американката би искала. Авторите дават за пример случай, когато Кейт изпраща на Меган цветя за рождения ѝ ден. Въпреки че жестът е мил, „Меган би предпочела Кейт да ѝ обръща внимание по време на най-трудните моменти с пресата“, твърдят Скоби и Дюран.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти