Как Опра Уинфри запазва любовта след повече от 25 години годеж (и защо никога няма да се омъжи)

Опра Уинфри Стедман Греъм
Снимка: Getty

Опра Уинфри е успешен журналист и бизнесдама, която рядко коментира любовния си живот. В нов материал за собственото си списание “O Mag” обаче тя поглежда към миналото, за да разкаже за първите си срещи и защо никога не се е омъжила за дългогодишния си партньор, чието предложение за брак приема преди повече от 25 години.

Двамата със Стедман Греъм се познават още от 80-те, но тогава Опра не му обръща внимание, защото той е обвързан с друго момиче. Една вечер и двамата се озовават в къщата на свой общ приятел, който се е разболял.

„Смятах, че той е достатъчно мил, но не бях толкова впечатлена. Беше любезен и добър. Типа момче, което би останал до болен приятел. Висок и красив, със сигурност. Но всъщност си мислех, че е твърде красив, за да се интересува от мен“, спомня си телевизионната водеща за своя бъдещ партньор.

„Предположих, че сигурно е играч“, казва още тя. „Както си мислеха и всичките ми продуценти. Те ме предупредиха да не се замесвам със Стедман.“ Тогава Уинфри е предпазлива дори в приятелските си отношения с него. Когато няколко месеца по-късно водещата разбира, че се е разделил с приятелката си, той започва да любопитства дали Опра е свободна – а останалото е история.

„През годините се появяваха стотици таблоидни истории ежеседмично за това дали ще се оженим. През 1993 г., в момента след като казах „да“ на предложението му, имах колебания“, признава водещата. „Осъзнах, че всъщност не искам брак. Исках да бъда попитана. Исках да зная, че той ме смята за достойна да бъда негова съпруга, но не желаех жертвите, компромисите, ежедневната отдаденост, която се изисква, за да може един брак да върви. Животът с предаването беше мой приоритет, и двамата го знаехме.“

Опра Уинфри Стедман Греъм
Снимка: Getty

„Той и аз сме съгласни, че ако се бяхме оженили, нямаше все още да бъдем заедно“, споделя още водещата, а успешната си формула обяснява така: „Нашата връзка работи, защото той създаде идентичност отвъд това да бъде „мъжът на Опра“ (той преподава Лидерство на идентичността по света и е написал редица книги по темата). И защото се наслаждаваме как другият сбъдва и проявява своята идентичност и цел.“

65-годишната Уинфри завършва статията си с определението на духовния учител Гари Зукав за духовното партньорство: „партньорството между равни с цел духовно израстване“.

Относно наближаващия Свети Валентин водещата споделя, че не му обръща особено внимание още откакто е била тийнейджър. „Бях Чернокожа Мис Тенеси. Много от останалите момчета получаваха цвят и подаръци от своите приятели. По това време моят, Буба – да, това е истинското му име – не ми изпрати нищо“, спомня си тя. „Почувствах се зле и се оплаках на друга претендентка. Тя сподели с мен една мъдрост: „Момиче, ако твоят човек е положил цвете в ума ти, не ти трябват цветя във ваза!“

Опра Уинфри Стедман Греъм
Снимка: Getty

„Със сигурност знам, че той е цветето в ума ми“, казва Уинфри за 68-годишния Стедман Греъм.

Водещата споделя своите виждания за брака и пред Vogue през 2017, когато споделя, че с партньора ѝ не биха останали заедно, „защото бракът изисква различен начин на съществуване в този свят.“

„Неговата интерпретация за това какво значи да сте съпруг и съпруга щеше да бъде съвсем традиционна, а аз нямаше да мога да се впиша в нея“, обяснява още Опра казвайки,  че двамата „водят живот по собствени условия“.

Опра Уинфри Стедман Греъм
Снимка: Getty

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти