Как дегизираната принцеса Даяна успяла да влезе в гей бар с Фреди Меркюри

даяна фреди
Снимка: Getty

Принцеса Даяна е обожавана и от ЛГБТ обществото (субкултура, която се споделя от гей, лесбийки, бисексуални, трансджендър и интерсексуални – бел. ред.) заради своята ангажираност с правата на хората с нестандартна сексуална ориентация. Отдадеността на кралската особа в тази посока обаче не спира дотам.

Книгата на комедийната актриса Клио Рокос „Силата на позитивното пиене“ (2013) разказва необикновената история за това как веднъж в края на 80-те принцесата на Уелс посетила под прикритие гей бар в компанията на Фреди Меркюри, с когото били приятели.

7 златни правила за красота на принцеса Даяна >>>

даяна фреди
Снимка: Getty

Рокос описва един следобед, в който Даяна Спенсър попитала актрисата, вокалиста на Queen и комика Кени Евърет за плановете им за вечерта. Когато тримата отговорили, че смятат да посетят “Royal Vauxhall Tavern”, един от емблематичните лондонски гей клубове, принцесата веднага изявила желание да отиде с тях.

Клио Рокос пише, че компанията се възпротивила: „Какво ще бъде заглавието, ако те забележат насред някой скандал в гей клуб?“ Но Даяна беше в непослушно настроение. Фреди каза: „Хайде, остави момичето да се позабавлява малко.“

Златните правила на принцеса Даяна, които всеки родител трябва да знае

И тъй като за принцесата е било невъзможно да се появи на такова място без да се вдигне шум, решили тя да отиде с маскировка. Евърет ѝ дал военно яке, тъмни авиаторски очила и кожена шапка, за да скрие косата си. Така, по думите на Рокос, Даяна успяла да наподоби „ексцентрично облечен гей модел“.

даяна фреди
Снимка: Getty

Планът групата да преведе принцесата незабелязано в бара проработил, а останалите посетители не успели да разпознаят кралската особа. Вниманието било отвлечено от присъствието на Меркюри, Евърет и Рокос, която описва момента по следния начин:

„Проправяхме си малко по малко път сред кожените дрехи на тълпата, докато най-после стигнахме бара. Побутвахме се с лакът като непослушни ученици. Даяна и Фреди се смееха, а тя си поръча бяло вино и бира. Когато плати, се погледнахме един друг, усещайки триумфа. Бяхме успели!“

Клио пише още: „Хората не я забелязваха. Тя сякаш беше невидима. Но на нея това много ѝ хареса.“

даяна фреди
Снимка: Getty

Според разказа на актрисата, компанията останала в клуба само 20 минути, тъй като не искали да насилват късмета си. Но принцесата харесала краткия престой и заявила: „Трябва да го направим отново!“

Всички начини, по които принцеса Даяна е нарушавала кралския протокол

След като Меркюри и Евърет си отиват заради СПИН, Даяна става патрон на Националния СПИН тръст – една от водещите британски организации, ангажирани със заболяването.

Принцесата и до днес остава икона за ЛГБТ обществото.

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти