Как дегизираната принцеса Даяна успяла да влезе в гей бар с Фреди Меркюри

97
Фреди
Снимка: Pinterest/Getty

Принцеса Даяна е обожавана и от ЛГБТ обществото (субкултура, която се споделя от гей, лесбийки, бисексуални, трансджендър и интерсексуални – бел. ред.) заради своята ангажираност с правата на хората с нестандартна сексуална ориентация. Отдадеността на кралската особа в тази посока обаче не спира дотам.

Книгата на комедийната актриса Клио Рокос „Силата на позитивното пиене“ (2013) разказва необикновената история за това как веднъж в края на 80-те принцесата на Уелс посетила под прикритие гей бар в компанията на Фреди Меркюри, с когото били приятели.

Фреди
Снимка: Getty

Рокос описва един следобед, в който Даяна Спенсър попитала актрисата, вокалиста на Queen и комика Кени Евърет за плановете им за вечерта. Когато тримата отговорили, че смятат да посетят “Royal Vauxhall Tavern”, един от емблематичните лондонски гей клубове, принцесата веднага изявила желание да отиде с тях.

Клио Рокос пише, че компанията се възпротивила: „Какво ще бъде заглавието, ако те забележат насред някой скандал в гей клуб?“ Но Даяна беше в непослушно настроение. Фреди каза: „Хайде, остави момичето да се позабавлява малко.“

Принцеса Даяна
Снимка: Voici.fr

И тъй като за принцесата е било невъзможно да се появи на такова място без да се вдигне шум, решили тя да отиде с маскировка. Евърет ѝ дал военно яке, тъмни авиаторски очила и кожена шапка, за да скрие косата си. Така, по думите на Рокос, Даяна успяла да наподоби „ексцентрично облечен гей модел“.

Планът групата да преведе принцесата незабелязано в бара проработил, а останалите посетители не успели да разпознаят кралската особа. Вниманието било отвлечено от присъствието на Меркюри, Евърет и Рокос, която описва момента по следния начин:

„Проправяхме си малко по малко път сред кожените дрехи на тълпата, докато най-после стигнахме бара. Побутвахме се с лакът като непослушни ученици. Даяна и Фреди се смееха, а тя си поръча бяло вино и бира. Когато плати, се погледнахме един друг, усещайки триумфа. Бяхме успели!“

Принцеса Даяна
Снимка: PA/9 News

Клио пише още: „Хората не я забелязваха. Тя сякаш беше невидима. Но на нея това много ѝ хареса.“

Според разказа на актрисата, компанията останала в клуба само 20 минути, тъй като не искали да насилват късмета си. Но принцесата харесала краткия престой и заявила: „Трябва да го направим отново!“

След като Меркюри и Евърет си отиват заради СПИН, Даяна става патрон на Националния СПИН тръст – една от водещите британски организации, ангажирани със заболяването.

Принцесата и до днес остава икона за ЛГБТ обществото.

Вижте тук снимки на Даяна Спенсър преди да се превърне в принцеса Даяна >>>

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

През декември най-много ми се...

Мара Белчева - красивата българска поетеса
Известни

Мара Белчева - красивата българска поетеса

Битка за сърцето на една от най-красивите поетеси била причина...

Маршът на незадоволените жени
Свободно време

Маршът на незадоволените жени

Телата им са покрити с кожа, главата с косми, имат две очи...

8-те навика на щастливите хора
Свободно време

8-те навика на щастливите хора

Има много практични неща, които всяка от нас прави...

Абонамент