Известни личности, които са били осиновени

Може би едно от най-благородните неща е да осиновиш дете – да му дадеш любовта, вниманието, грижата и усещането за семейство и закрила, които всяко едно същество заслужава!

Не са малко знаменитите личности, които осиновяват деца от всякакви краища на света. Знаете ли обаче, че има и немалък процент на известни лица, които са били осиновени?

Нека ви разкажем за някои от тях.

Стив Джобс е роден през 1955 година. Веднага след раждането си е бил оставен за осиновяване. Пол и Клара Джобс от Сан Франсиско го приемат в семейството си бързо след това.

Мерилин Монро е родена като Норма Джийн Мортенсън на 1 юни 1926 година. Майка ѝ Гладис Бейкър е била психически и финансово нестабилна, затова до 7-мата си година бъдещата звезда е живяла в различни приемни домове.

Когато след това майка ѝ решила да си я вземе у дома, получила нервна криза и била хоспитализирана, а грижите за момиченцето поела най-добрата приятелка на Гладис – Грейс Маккий.

Това обаче продължило само няколко години и Мерилин се озовала в сиропиталището на Лос Анджелис.

След него последвали още няколко приемни домове, докато Грейс отново успее да ѝ стане настойник. Точно тогава обаче се налага тя и мъжът ѝ да заминат за Източното крайбрежие и не са могли да вземат момичето със себе си. Тогава решили да оженят Мерилин, която току що била навършила 16 години, за съседа на майка ѝ Джеймс Дохърти и така да я избавят от още приемни домове и сиропиталища.

Нелсън Мандела
Той е бил осиновен на 9 години от местен вожд и неговата съпруга, след като баща му починал.

Ърта Кит
Невероятната певица и актриса е родена в Южна Каролина през 1927 г. във ферма за памук. До 8-мата си година била отглеждана от чернокожата Анна Мей Райли, за която Ърта вярвала, че ѝ е майка.

Анна обаче се влюбва в мъж, който отказва да приеме момичето в къщата си, поради смесените ѝ гени (Ърта е мулатка).

Тогава момичето е изпратено в Ню Йорк да живее заедно с „леля“ си Мами Кит, като в последствие разбира, че това е истинската ѝ майка.

Ърта никога не узнава кой е баща ѝ, знае единствено, че е бял.

Никол Ричи
Родена Никол Камил Есковедо, на 3-годишна възраст тя бива оставена на грижите на Лайнъл Ричи и тогавашната му жена Бренда.

Родителите ѝ се познавали със семейството на Лайнъл, но са заявили, че нямат финансовата възможност да отглеждат Никол.

На 9 години Никол бива официално осиновена от семейство Ричи, след като биологичните ѝ родители преценили, че това би било най-доброто за нея.

Джон Ленън
Майката на Ленън била жена, отдадена повече на личната си свобода и желание за приключения, отколкото на майчинството. Затова оставила 5-годишния си син на грижите на сестра си и мъжа ѝ, докато тя самата отпътувала нанякъде с друг мъж.

Бил Клинтън
Бившият президент на САЩ е роден през 1946 година като Уилям Джеферсън Блит Трети. Баща му умира след инцидент три месеца преди раждането му. Майка му от своя страна го оставя на грижите на родителите си и заминава за Ню Орлеанс да учи за медицинска сестра. Четири години по-късно тя се завръща, като се жени за Роджър Клинтън, който признава малкия Бил за свой син.

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти