Фалшива касова бележка за аборт подмамва Даяна да даде скандалното си интервю за BBC

принцеса Даяна
Снимка: Getty

Според нова разпространена информация се предполага, че за да уреди скандалното си интервю с принцеса Даяна през 1995 г., журналистът на BBC Мартин Башир ѝ е показал фалшива „касова бележка“ за аборт на Тиги Леге-Бурк - бившата бавачка на принц Уилям и принц Хари.

Смята се още, че Даяна е вярвала в намерението на съпруга си принц Чарлз да я убие, за да се ожени за Леге-Бурк, предават от People по сведения на Daily Mail. Убедеността на принцесата, че кралската бавачка е забременяла от Чарлз, водят до разследване от частния секретар на кралицата сър Робърт Фелоус, който е бил също и зет на Даяна.

Мартин Башир
Снимка: Getty

58-годишният Башир, който към момента е редактор към BBC News, е обвинен в използването на поредица от лъжи и манипулации срещу принцесата на Уелс, за да я накара да даде интервю в предаването „Панорама“. То става прословуто с откровенията за живота ѝ като кралска особа и нейните отношения с принц Чарлз, едно от които е: „Бяхме трима в този брак, така че беше пренаселено.“

През октомври 2020 г. Sunday Times съобщи, че Башир е показал и две фалшиви банкови извлечения на брата на Даяна, Чарлз Спенсър, в опит да го убеди, че един от служителите му извлича информация за семейството им.

През ноември миналата година от BBC обявиха, че са наели бивш съдия от Върховния съд на Великобритания – Джон Дайсън, за бъде проведено независимо разследване около появата на Даяна в предаването „Панорама“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OK! Magazine (@okmagazine)

Според Daily Mail лорд Дайсън разбира, че Даяна изведнъж е променила решението си да направи интервюто дни преди снимките и че фалшивата разписка за аборт я е убедила да се съгласи. Съобщава се още, че Дайсън ще публикува пълния си доклад през идните месеци.

Говорител на BBC споделя пред People в имейл: „Мартин няма да коментира публично, докато разследването продължава. BBC няма коментар по този въпрос.“

През 1995 г. интервюто на Даяна води до заповед на кралица Елизабет за развод, след като принцът и принцесата на Уелс вече са се разделили през 1992 г. Процесът е финализиран през 1996 г., а Даяна загива на 36-годишна възраст след автомобилна катастрофа в Париж през август 1997 г.

Всички начини, по които принцеса Даяна е нарушавала кралския протокол

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти